‘Santa Coloma Xarxa Violeta’ denunciarà les violències masclistes i lgtbifòbiques

Avui, 25 d’octubre, i coincidint amb el Dia Internacional contra les Violències Masclistes, s’ha presentat al bar Yesterday de Santa Coloma de Gramenet, al barri del Centre, el projecte ‘Santa Coloma Xarxa Violeta. Protocol per un Espai Públic, d’Oci i Festiu Lliure de Violències masclistes i LGTBIfòbiques’. Aquesta és una iniciativa pionera en tot l’estat Espanyol que té com a objectiu principal desenvolupar un nou model de ciutats segures per a les dones i per al col·lectiu LGTBI. A l’acte hi han participat l’alcaldessa, Núria Parlon, la presidenta de l’Agrupació del Comerç i la Indústria de Santa Coloma, Laia Muñoz; la directora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament, Maribel Cárdenas; la portaveu del grup de dones d’ECP, Clara Organvidez; la presidenta de la Coordinadora de les associacions de dones de la ciutat, Antonia Ortega, i el responsable del mateix Yesterday, Chus Domínguez.

Aquest projecte fa una distinció entre agressions considerades “lleus” i les “greus” o “molt greus”.

En el primer cas, en el moment en el que algú detecti cap tipus de comportament inadequat, els o les responsables del local acolliran la persona víctima de l’agressió i avisaran l’agressor de la seva immediata expulsió. En cas d’assetjament, també estarà disponible un servei d’acompanyament, ja sigui facilitant-li a la víctima mitjans per a anar-se o mitjançant l’actuació d’agents cívics que l’acompanyaran a casa.

En el segon cas, el que aquesta Xarxa vol oferir és un dispositiu especial d’atenció per a la persona que hagi patit una agressió: informació sobre la importància de denunciar els fets, acompanyament especialitzat de sanitaris, policia, atenció psicològica, etc.

“Més de 60 establiments de Santa Coloma aseguraran la Xarxa Violeta”

Així ho assegurava l’alcaldessa en la presentació d’avui, posant èmfasi, però, en que “la darrera finalitat és educar i fer pedagogia”. La Laia Muñoz, presidenta de l’Agrupació del Comerç i la Indústria de Santa Coloma, per la seva part, assegurava que “no callarem i denunciarem”.

Una iniciativa, per tant, que fixa la mirada en l’agressor i no només en la víctima i que actua en diversos àmbits: els festius, els d’oci i el públic.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure