La Policia Local celebra 70 anys

El passat dijous, 21 de novembre, es va dur a terme l’acte de celebració del 70è aniversari de la creació de la Policia Local de Santa Coloma de Gramenet a la sala d’actes del Museu Torre Balldovina. L’acte va estar presidit per l’alcaldessa, Núria Parlon, i també hi van assistir altres representants de l’Ajuntament, diversos càrrecs de les forces i cossos de seguretat i diferents representants d’entitats de la ciutat.

Durant la celebració, es va emetre un vídeo explicatiu dels 70 anys del naixement de la Policia Local colomenca, que es pot veure de manera online, i es va fer entrega d’un record commemoratiu a diferents agents jubilats recentment, així com a altres assistents.

L’alcaldessa va fer diverses distincions i també va reconèixer que es tracta d’una de les professions més ben valorades per la ciutadania; “perquè ens ajuden a viure amb tranquil•litat i a què tinguem entorns de convivència, on no es puguin produir enfrontaments i odis per diferències culturals o socials, i això és fonamental”.

Segons les dades de la investigació de la Policia Local, el 21 novembre del 1949 el Consistori de l’època va aprovar un document per a la creació del càrrec de Cap de la policia local, així com la reconversió de dues places: una de cap de serenos i una altra de guarda rural, que van passar a ser guàrdies municipals. Així doncs, es conclou que des d’aquesta data a Santa Coloma de Gramenet hi ha un cos de policia jerarquitzat, armat i de naturalesa civil, que és com es defineix la Policia Local o Guàrdia Urbana a la llei orgànica corresponent. Anteriorment, també hi havia a la ciutat persones dedicades a protegir i ajudar a la ciutadania, com agutzils o serenos, però va ser aleshores quan es va crear el cos policial.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM