Santa Coloma pregunta a la ciutadania quines polítiques vol aplicar a la ciutat

Amb les aportacions de la ciutadania es definirà el Pla d’Acció Municipal 2024-2027 i el full de ruta que seguirà el govern municipal

Santa Coloma ha presentat  el Pla d’Acció Municipal 2024-2027 (PAM), l’instrument de planificació estratègica més important que l’Ajuntament posa en marxa a l’inici de cada mandat, on es perfilen les accions que l’equip de govern es compromet a dur a terme durant els 4 anys de legislatura.

Pla d’Acció Municipal s’estructura en 6 eixos, 76 objectius i 373 accions, per tal d’assolir les grans prioritats de ciutatReducció de les desigualtats, Educació de qualitat, Igualtat de gènere i Ciutat Plural, Acció climàtica, Ciutats i comunitats sostenibles, i Aliances per assolir els objectius.

Com s’inicia el procés participatiu

En una primera fase de debat públic i participació organitzada, fins al març el Servei de Participació Ciutadana convocarà les entitats i associacions ciutadanes a una quinzena de jornades de treball sobre els continguts del PAM. Aquestes reunions se celebraran de manera territorial i sectorialitzades per grups d’interès i estaran obertes també a la participació individual. Es desenvoluparan, com a novetat, amb tècniques d’innovació social per a la recollida d’idees, amb processos atractius que fomentin a la implicació ciutadana.

Posterioment, a la primavera, en una segona fase de recollida de propostes de la participació no organitzada, es recolliran les aportacions individuals dels colomencs i colomenques a peu de carrer en els diferents districtes a través d’un altre element innovador, la butlleta de participació gamificada, en forma de “joc de rascar”.

Nivells i dinàmiques de participació

La recollida d’aportacions ciutadanes es planteja en dos àmbits: el de la participació organitzada (entitats) i el de la participació no organitzada (individual). Encara que qualsevol persona pot participar lliurament dels dos àmbits, la recollida de propostes és necessari que es faci des de sistemàtiques diferents per obtenir resultats amb garanties.

Bàsicament, els nivells de participació que es proposen en són:

  • Sessions de treball amb les entitats o sectors d’interès de la ciutat. Ús de tècniques d’innovació social.
  • Visites a representants i personalitats significatives de la ciutat.
  • Instal·lacions al carrer per a la recollida de propostes, les carpes del PAM
  • Participacions a través del web municipal i de les xarxes socials.

En tots els casos, sempre es procura que els processos participatius generin sentiment de pertinença cap a la ciutat, promoguin el civisme i els valors, aportin coneixements sobre les polítiques municipals i que, en definitiva, suposin una major implicació dels colomencs i colomenques en els projectes i l’acció del seu ajuntament.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure