Santa Coloma limita per un any l’obertura de bars en carrers estrets

10/07/2012. L’Ajuntament de Santa Coloma ha anunciat aquest matí que suspèn per un any l’obertura de negocis recreatius i de restauració. Aquesta moratòria, que es ratificarà en el ple d’aquest mes, afecta no només l’atorgament de llicència d’inici d’activitat, sinó als permisos per realitzar reformes, rehabilitacions i ampliació dels establiments que estiguin situats a carrers de menys de 12 metres d’amplada. 

12/07/2012. L’Ajuntament de Santa Coloma ha anunciat aquest matí que suspèn per un any l’obertura de negocis recreatius i de restauració. Aquesta moratòria, que es ratificarà en el ple d’aquest mes, afecta no només l’atorgament de llicència d’inici d’activitat, sinó als permisos per realitzar reformes, rehabilitacions i ampliació dels establiments que estiguin situats a carrers de menys de 12 metres d’amplada. El govern assegura que la moratòria es posa en marxa per tal de fer estudi sobre la capacitat de Santa Coloma per absorbir la instal·lació de bars i restaurants. Aquest document també inclou un estudi sobre l’ús de les terrasses que molts negocis de restauració tenen instal·lades a la via pública. L’objectiu, segons l’alcaldessa, Núria Parlon (PSC), és afavorir “la conciliació de la convivència i l’exercici de les activitats pròpies d’una ciutat activa i dinàmica com Santa Coloma, i procurar fer compatible els usos dels espais públics i dels establiments amb el necessari descans de la ciutadania”.

 

Més llicències, més queixes 

En els darrers quatre anys, s’ha registrat un important nombre de llicències tramitades de noves obertures d’activitats relacionades amb la restauració i l’oci, que suposen el 20 % de les existents. Aquest fet ha suposat un augment de les queixes veïnals relacionades amb les molèsties de sorolls que es generen dins i fora d’aquests locals, agreujades en els darrers anys per l’entrada en vigor de la llei del tabac. De fet, durant l’any 2011, l’Ajuntament va rebre un total de 119 queixes per soroll, de les quals 44 van ser produïdes per negocis de restauració. De moment, en aquests primers 6 mesos de l’any, el nombre de denúncies per soroll han estat 37, de les quals 17 han estat ocasionades per el desenvolupament d’activitats relacionades amb la restauració.

 

Limitació horària

L’increment de llicències d’obertura d’establiment ha provocat un desequilibri d’usos en determinades zones de Santa Coloma, que actualment registren una gran quantitat de bars i restaurants i locals d’oci en pocs metres quadrats. Aquest és el cas dels barris del sud de la ciutat. Per aquest motiu, el govern va aprovar fa uns mesos un decret de limitació horària als establiments dels districtes III, IV, V i VI. 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure