Pacte polític a l’Ajuntament per pal·liar els efectes de la Covid-19

Ahir, dimecres 22 de juliol pel matí, a la sala de plens de l’Ajuntament, l’alcaldessa i els portaveus dels quatre grups municipals que formen el Consistori d’aquesta ciutat van signar el Pacte local per a la reconstrucció social, econòmica i cultural de Santa Coloma de Gramenet. Un document que és un compromís per sumar esforços, al marge dels interessos particulars de cada partit polític, i que vol pal·liar les conseqüències de la crisi sanitària que el virus Covid-19 ha generat al municipi. Han signat el Pacte l’alcaldessa Núria Parlon; Esteve Serrano (PSC), Dimas Gragera (C’s), Jesús Sánchez (ECP) i Samuel Núñez (ERC). El proper dilluns 27 de juliol aquest compromís serà ratificat en una sessió del Ple municipal.

La signatura d’aquest Pacte era un compromís que els grups polítics amb representació a l’Ajuntament (PSC, Ciutadans, ECP i ERC) havien acordat aconseguir quan el passat 4 de maig van signar plegats una Declaració institucional per impulsar un pacte de ciutat que contemplés les mesures necessàries per a la recuperació social, econòmica i cultural de la ciutat. El Pacte local és el resultat de les diverses reunions de treball que en les darreres setmanes han mantingut els quatre grups municipals. Al document es recullen les accions a adoptar per a fer front als estralls de la pandèmia; els quals, es diu, són múltiples i molt aguts en clau social i econòmica.

L’alcaldessa Núria Parlon ja havia manifestat que aquest Pacte “Ha de suposar un canvi en la manera de fer política per part de tots els partits; un canvi basat en l’esforç comú i el diàleg, des d’un clima d’enteniment i col·laboració, per afrontar el difícil repte que tenim pel davant contra els efectes d’aquesta dura pandèmia i per a la reconstrucció de Santa Coloma”.

El document signat vol ser un instrument paral·lel al full de ruta de l’acció de govern que ja és el Pla d’Actuació Municipal (PAM) del mandat 2019-23. Les diverses accions previstes contingudes al Pacte per pal·liar els efectes de la Covid-19 tenen un cost aproximat als quinze milions d’euros.

“Santa Coloma de Gramenet necessita aquest import –s’explica al document- per invertir els efectes negatius de la pandèmia i aconseguir el manteniment de les seves estructures socials, la recuperació del teixit econòmic i productiu, per atendre adequadament les necessitats de la seva ciutadania. El pressupost municipal haurà de ser modificat per tal d’intentar obtenir el màxim de recursos per desenvolupar les mesures del Pacte de Ciutat, però és evident que no serà suficient, doncs l’Ajuntament haurà de seguir realitzant també les activitats, tasques i serveis habituals”.

En aquest sentit, el Pacte vol ser també un ferm compromís de totes les forces polítiques i entitats adherides per defensar l’adequada provisió de recursos econòmics per a la ciutat; recursos provinents dels diferents nivells de les administracions, la Generalitat, organismes supramunicipals, l’Estat o la Unió Europea, que permetin complir plenament amb l’objectiu del Pacte.

El contingut del document signat s’estructura en set grans blocs, que es corresponen amb aquestes temàtiques: Drets de les dones i lluita contra les violències masclistes; Acció social i igualtat d’oportunitats, ciutat cohesionada; Reactivació econòmica i ocupació, ciutat dinàmica i solvent; Cultura; Esports; Emergència habitacional i canvi climàtic, i Seguretat ciutadana, civisme i convivència.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure