L’Ajuntament signa un conveni amb la Sareb per a la cessió de 220 habitatges que es destinaran a lloguer assequible

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i el director de Responsabilitat Social Corporativa i Sostenibilitat de la Societat de gestió d’actius procedents de la reestructuració bancària (Sareb), José Gaspar González Palenzuela, han signat un conveni de col·laboració per a la cessió temporal de l’ús de 220 habitatges que aquesta societat té a Santa Coloma de Gramenet i que l’Ajuntament destinarà a pal·liar els problemes d’habitatge derivats de la crisi econòmica originada per la pandèmia de la Covid-19.

Amb aquest acord, l’Ajuntament de Santa Coloma podrà disposar d’habitatges de lloguer assequible que es destinaran a persones que compleixin les condicions establertes en el Conveni signat, i d’acord amb els programes socials que té actualment en marxa l’Ajuntament.

L’ampliació del parc d’habitatge de lloguer és una del centenar de mesures acordades al Pacte Local per a la recuperació social, econòmica i cultural de Santa Coloma de Gramenet de la crisi originada a la ciutat per la pandèmia de la Covid-19. Pacte que ha estat subscrit el 22 de juliol per les quatre forces polítiques que formen el Consistori: PSC, C’s, ECP i ERC.

La duració del conveni serà de quatre anys, i es podrà prorrogar per períodes d’un any per acord exprés de les dues parts, fins a un màxim de 4 anys més, sense perjudici de la vigència independent dels contractes d’arrendament que s’hagin formalitzat durant la vigència d’aquest acord. El que comptarà serà la vigència establerta en cada contracte.

L’Ajuntament pagarà una contraprestació econòmica mensual a la Sareb per cadascun dels habitatges cedits. Els habitatges buits tindran una contraprestació de 125 euros al mes, i una carència de tres mesos, mentre que els habitatges que se cedeixin ocupats tindran una contraprestació de 75 euros mensuals, i una carència de sis mesos.

En el cas que fos necessària l’adequació dels pisos cedits, l’Ajuntament i la Sareb compartiran al 50% les despeses que aquests arranjaments generin, fins a un màxim de 7.000 euros.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure