Més de 500 representants de tot el món a la Cimera de Gènere a Santa Coloma

La sisena Cimera Iberoamericana d’Agendes Locals de Gènere va celebrar-se del 18 al 21 d’octubre a Santa Coloma de Gramenet, essent la primera ciutat d’Europa que acull l’esdeveniment. Més de 500 representants de ciutats, països i institucions de tot el món van visitar la ciutat, consolidant-la com un referent internacional en les polítiques d’igualtat de gènere.

L’objectiu de la Cimera és intercanviar reflexions, vivències, èxits, i també reptes i obstacles en relació amb l’assoliment de la igualtat efectiva entre dones i homes en l’àmbit local. L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, va destacar que «l’objectiu comú és definir una agenda de transformació global, però construïda des del local , que permeti avançar en la consecució d’aquests grans reptes que tenim davant de la igualtat de gènere i fer-ho des d’una perspectiva mundial”.

L’alcaldessa i l’expresident del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, van ser els encarregats d’impartir la conferència inaugural de la 6a Cimera Iberoamericana d’Agendes Locals de Gènere al Teatre Segarra. En aquest context, l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, va ser nomenada com a nova presidenta de la Xarxa Iberoamericana de Municipis per la Igualtat de Gènere.

Santa Coloma, ciutat UIM

El Secretari General de la Unió Iberoamericana de Municipalistes (UIM), Federico Castillo Blanco, va anunciar que Santa Coloma, en qualitat de seu de la 6a Cimera d’Agendes Locals de Gènere, passa a formar part de les Ciutats UIM, una distinció que comparteixen només alguns territoris i que significa l’obertura a la interculturalitat i a la riquesa que ofereix l’intercanvi generós amb municipalistes de tot Iberoamèrica.

Durant la cerimònia de clausura, va subscriure’s la «Declaració de Santa Coloma de Gramenet: nous desafiaments globals, noves respostes des de les agendes locals de gènere», a la qual es comprometen governs locals i regionals iberoamericans, la Unió Iberoamericana de Municipalistes (UIM), l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, l’Entitat de les Nacions Unides per a la Igualtat de Gènere i l’Apoderament de la Dona (ONU Dones) i el Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD), entre altres.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure