La Unió Europea aprova que Santa Coloma s’incorpori a la DO Alella

La inclusió de Santa Coloma en la DO Alella permetrà potenciar l’enoturisme, fomentar el coneixement de l’entorn natural i fer difusió del projecte experimental i de recuperació vitivinícola. A més, serà clau per generar un espai de transferència de coneixements gastronòmics i teixir sinèrgies amb altres institucions. La modificació no afecta al nom de la DO ni canvia les categories del vi.

Santa Coloma de Gramenet ha tingut, històricament, una reconeguda tradició vitivinícola, que s’ha recuperat a través del projecte de la Vinya d’en Sabater. La Vinya està inscrita al registre vitivinícola de Catalunya i té el suport, l’assessorament i el seguiment de l’Institut Català de la Vinya i el Vi. Els ceps són de les varietats garnatxa, monestrell, xarel·lo i picapoll, i s’hi practica un cultiu tradicional i ecològic.

Presentació del vi

Aquesta notícia coincideix amb la presentació del vi de la verema del 2019, que s’ha endarrerit a causa de la crisi sanitària per la pandèmia de la Covid-19. Del raïm premsat s’han obtingut 322 litres de vi negre i 633 de vi blanc. Recordem que el vi de la Vinya d’en Sabater no es comercialitza i només serveix de material didàctic per fer servir als cursos de formació que es realitzen l’Escola de Restauració de la ciutat.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure