La solidesa dels projectes colomencs asseguren 17 milions d’euros de fons europeus fins a 2025

Des del 2022 i fins a 2025, Santa Coloma rebrà aquesta xifra per executar diferents projectes a la ciutat. 5 projectes de ciutat han rebut gairebé 3 milions i mig d’euros en la darrera convocatòria

Un dels objectius del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Unió Europea (UE) és contribuir a millorar la qualitat de l’aire a les ciutats impulsant una mobilitat respectuosa amb el medi ambient i la salut de les persones.

En aquest marc, l’Ajuntament va sol·licitar al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, en la segona convocatòria del fons Next Generation EU, finançament per a 5 iniciatives que fomenten la mobilitat activa i redueixen l’ús del vehicle particular al nucli urbà. Totes elles van ser reconegudes i han obtingut 3.423.341 euros.

Mobilitat saludable

La construcció del carril bici metropolità Bicivia 8, paral·lel al riu Besòs, que uneix Santa Coloma amb Montcada i Reixach, al nord, i amb Sant Adrià del Besòs, al sud, ha rebut 710.321 euros per a dues actuacions: la xarxa pedalable que connectarà la 3a fase del passeig Salzereda amb el parc de Can Zam; i el carril bici, a l’alçada del cementiri i fins a Montcada, que preveu un ramal que enllaçarà amb el polígon Bosc Llarg.

Ja s’ha licitat el primer tram entre el parc i la rotonda dels Jutjats, i les obres podrien començar aquest primer trimestre de 2024; i pel que fa al segon, podrien iniciar-se a l’abril.

Avinguda de la Generalitat

La reurbanització de l’av. de la Generalitat, entre la rotonda de Can Peixauet i el carrer de Sant Jordi, s’ha endut 1.662.375 euros. Aquest projecte esdevé la 1a fase de la reurbanització de l’avinguda, entre la rotonda i l’av. de Pons i Rabadà. Està previst que les obres, amb una superfície d’actuació de 5.833 m2, comencin entre febrer i març.

L’objectiu és facilitar la seva integració a la xarxa urbana, prioritzant l’accessibilitat de les persones vianants, la millora i l’eficiència energètica i la incorporació de més verd que generi nous espais d’ombra.

Reurbanització

El projecte de reurbanització del c. de la Vinyals i d’un tram de l’av. de la Pallaresa, entre el c. de les Balears i l’av. de Ramon Berenguer IV, recentment licitat, ha obtingut 430.331 euros. La finalitat és fer un carrer més accessible i segur per

a les persones vianants, augmentant i millorant l’espai destinat a elles, reduint la velocitat dels vehicles que hi passen, endreçant els serveis i millorant el paisatge urbà amb més espai verd, nou arbrat i parterres a les dues voreres.

Pacificació

En el marc del projecte municipal «Barri per a vianants», que prioritza la pacificació i la reducció del trànsit per recuperar l’espai públic per al veïnat i les relacions socials, la urbanització del carrer d’en Baró, entre el c. de la Mare de Déu dels Àngels i el c. Major, amb les obres ja adjudicades, ha estat subvencionada amb 238.225 euros. La intervenció, consensuada amb l’AVV Riu Nord, contempla un tram de plataforma única entre el c. Major i la plaça d’en Baró, amb voreres més amples i accessibles.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure