El CF Marie Curie: un pol d’atracció de futur per Santa Coloma

Prop d’un miler de persones s’hi formen buscant noves oportunitats laborals

Des del passat mes de setembre, Santa Coloma de Gramenet compta amb un nou equipament actiu que està tenint un impacte decisiu per vertebrar el teixit social de la ciutat. Parlem del Centre de Formació Marie Curie, situat a l’Avinguda Sanatori, a tocar de l’Hospital de l’Esperit Sant. De fet, el centre ocupa l’antic pavelló ‘B’ de l’hospital: un edifici rehabilitat de 5.000 metres quadrats a ple Raval i a tocar de Badalona i Sant Adrià.

A través de l’empresa municipal de promoció econòmica Grameimpuls, el centre focalitza la seva activitat en formar a aquells col·lectius amb més dificultats d’accés al mercat laboral, com ara dones en situació de vulnerabilitat, aturats/des de llarga durada, aturats/des més grans de 45 anys, persones nouvingudes i joves. Enguany ja s’hi formaran prop d’un miler d’alumnes, fet que suposa una gran notícia per la ciutat en termes de generar noves oportunitats de futur per a un espectre més ampli de població.

Cinquantena de cursos

L’equipament, que porta el nom de Marie Curie en homenatge a la científica polonesa i el Premi Nobel de Física i Química, ofereix aquest any una cinquantena de cursos subvencionats que permeten obtenir certificats de professionalitat de diferents nivells. Es tracta de les especialitats d’administració i gestió, agrària, electricitat i electrònica, energia i aigua, informàtica i telecomunicacions, instal·lacions i manteniment, medi ambient, serveis a la comunitat i enregistrament i gestió de dades.

La tecnologia i les renovables

Cal destacar que l’oferta formativa inclou competències específiques relacionades amb sectors com ara el de les noves tecnologies o el de les energies renovables. En aquest sentit, la programació inclou itineraris formatius d’instal·lacions solars tèrmiques i transformació digital. De la mateixa manera, al CF Marie Curie també es treballen cursos de digitalització per a dones o altres recursos que busquen fomentar l’ús i l’aplicació de les noves tecnologies entre la ciutadania i el teixit productiu local. També s’ha fet una aposta per la formació en modalitat virtual, amb la posada en marxa del certificat de professionalitat Gestió Integrada de Recursos Humans.

La formació és finançada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri d’Educació i Formació Professional, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu, i gestionada per l’Ajuntament de Santa Coloma, a través de Grameimpuls.

Més que formació

A banda de la formació, al centre hi ha múltiples serveis extraordinaris. Diferents exemples d’aquesta realitat són un punt d’orientació laboral, un espai ACTIC per acreditar les competències digitals de les persones, una aula Mentor amb més de 200 cursos en línia i un servei d’acreditació de competències laborals, així com un equip tècnic que assessora i acompanya les persones en la consecució dels objectius professionals.

Bons projectes per Europa

La posada en marxa del CF Marie Curie i la seva consolidació com a un pol potenciador d’oportunitats de futur per a Santa Coloma s’ha aconseguit gràcies als fons europeus FEDER. El municipi ha estat una de les localitats de l’AMB que en els darrers anys més projectes ha aconseguit finançar gràcies a aquesta metodologia. S’han presentat bones propostes i Europa les ha impulsat.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure