Industrias, amb el play-off obert; la Grama escala i el Draft s’ho juga tot

Industrias és novè amb 38 punts, a 1 del play-off pel títol. Alzira, Pozo i Jaén, els últims rivals

El Draft segueix líder però cau contra el segon i la Grama agafa regularitat.

Industrias Santa Coloma va perdre a l’Agustín Mouris davant Noia Portus Apostoli (4-3) després d’un segon temps en el qual es va veure superat pel conjunt gallec. La primera part va acabar amb empat. La reacció final amb l’atac de cinc no li va arribar al nostre equip per a, com a mínim, sumar un punt. Malgrat la derrota, els colomencs mantenen intactes les seves opcions de play-off. A la pista del Noia, els de Xavi Closas van colpejar primer amb un gol de Nil a passada de Peña. L’inici colomenc només va tenir un contratemps: l’acumulació de faltes. L’equip gallec va saber remar contra corrent i va neutralitzar l’avantatge visitant amb un xut des de la mitja distància de David Pazos. La primera meitat va estar plena d’alternatives amb oportunitats en una i una altra porteria. Una recuperació de Tolrà va permetre una transició ràpida que va deixar a Victor Ramos davant del porter meta local. El xut del jugador d’Industrias no va poder superar a un excel·lent Henrique.

Partit d’alternatives

Els porters van ser protagonistes durant tot l’encontre. Borja va ser un malson per a Matheus Preá. Entre la cinquena i la sisena falta d’Industrias només van transcórrer 51” i això li va donar una molt bona opció a Noia de remuntar. El deu metres de Pirata el va refusar Borja. Davant l’absència de Khalid, Cardona va ser el jugador més desequilibrant al mateix temps que va ser el que més va xutar. Ho va intentar des de totes les posicions, però no va trobar premi. Verdejo amb una voleia a la sortida d’un córner i Matheus Preá amb una altra ocasió que va desbaratar Borja van posar el punt i final al primer període. En la represa del partit, Noia va començar millor. En una acció afortunada després d’un rebot, Edu Jabá va engaltar des de la frontal de l’àrea i va batre a Borja per a posar per davant al seu equip per primera vegada. Els gallecs van poder augmentar l’avantatge amb una doble oportunitat de Matheus Preá i Pirata, que no van aprofitar una pèrdua de pilota en mitja pista de Borja després d’una conducció fora de l’àrea. La resposta colomenca va ser de Povill que va tenir una gran ocasió en un mà a mà amb Henrique. A Industrias li va costar molt arribar amb una certa claredat fins al marc contrari. Va estar més temps defensant. Borja va sostenir a l’equip durant molts minuts de la segona part. Les ocasions de Nico Rosa, Pirata, Machado, David Pazos i Matheus Preá es van trobar amb la ferma oposició del porter colomenc. Però Lluc a la sortida d’un córner i amb un tir creuat va sorprendre per dalt al porter d’Industrias.

Massa desavantatge

Sense temps per a reposar-se d’aquest cop, a Borja se li va escapar una pilota que va semblar tenir controlada i Pirata ho va aprofitar per a acabar marcant a porteria buida. Amb el 4-1 l’atac de cinc va ser l’única solució per a tractar de remuntar. I va estar a punt d’obrar-se el miracle. Peña va fer el 4-2 i Tolrà d’un xut exterior va signar el 4-3 amb un minut per jugar-se però al final no va haver-hi opcions d’empatar.

Tres de tres per una Grama que recupera la regularitat (2-0)

La bona dinàmica colomenca segueix perllorgant-se. Després dels triomfs a Peralada i contra la Monta a casa, la Grama rebia la visita de la Pobla de Mafumet al Municipal. Un equip jove però amb les idees molt clares i que no posaria les coses fàcils als de Joan Esteva. Els primers minuts de partit no van tindre cap dominador clar. Ni la Grama ni la Pobla van ser capaços de fer-se amb el control del duel. La igualtat era màxima a la gespa del Municipal de la Grama, fins que passada la mitja hora de joc (33’), Varona va obrir la llauna amb un potent xut ras des de l’interior de l’àrea. Els visitants van posar a prova la defensa de la Grama, que va solventar força bé el perill. I just abans d’arribar al descans, el gol de la jornada i un dels millors de la temporada. Padillo va caçar la pilota des de camp propi, va xutar amb una potent volea que es va colar a la porteria de la Pobla. 2-0 i cap a vestidors. A la represa, la Grama va sortir ben plantada a defensar els atacs dels visitants, que van tornar de vestidors amb ganes de buscar el gol amb insistència.

A l’espai

Tot i això i aprofitant els espais generats per la tàctica ofensiva de la Pobla, l’equip de Joan Esteva va trobar espais en atac i va poder fer el tercer per mitjà d’Aliou, Erik o el propi Padillo. No obstant, la pilota no va trobar porteria, per acabar arribant al final del duel amb el 2-0 favorable a la Grama.

Play-off i campionat d’Espanya: objectius clars

El juvenil d’Industrias va sumar la vuitena victòria consecutiva després de superar al Salou (2-7) amb gols de José (3), Miki, Coleto, Alex Ferrer i Molist. Els de Miguel Ángel Tabares van afrontar el partit a pista del cuer amb molta serietat i en els primers deu minuts ja guanyaven 0-4. El partit va ser dominat clarament pels colomencs, amb atacs i gols constants, i només es va veure trencat per algun contraatac dels locals. Amb aquesta victòria i els resultats de la jornada, el juvenil s’assegura la plaça al Campionat d’Espanya 2024 i afronta els darrers quatre partits de lliga líder amb totes les opcions de fer-se amb el títol. Industrias B, per la seva part, segueix en plaça de play-off a Segona B, després d’aconseguir un valuós punt davant un rival molt complicat i un dels equips que es troba en millor forma de la lliga com Hospitalet Bellvitge (5-5). Els colomencs van arribar a gaudir d’un avantatge de 4 a 1.  Aquesta setmana, duel decisiu contra el Picassent, cinquè.

El liderat de la Super Copa treu fum amb el triomf del CEJ L’Hospitalet contra el Draft (59-47)

Vint-i-quatrena jornada de la Super Copa, la competició femenina de màxim nivell en categoria sènior organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), amb el DRAFT GRAMENET aguantant el seu liderat en solitari en una J24 en què el CEJ L’HOSPITALET A ha superat les colomenques, tot remuntant també l’average particular, i ha encès una apassionant lluita per una 1a posició ben roent a manca de dues jornades. Les hospitalenques van tombar el líder colomenc per 59-47, un electrònic que no només evita que les noies de Víctor Calzado guanyin la competició a Les Planes sinó que també capgira l’average i obre novament la lliga, a manca de dues setmanes.

Un duel per recordar

Les negres, que van recolzar-se en l’espectacular i completa actuació de Judith Turrión (18 punts, 11 rebots, 6 assistències, 5 recuperacions i 24 de valoració), van sentenciar el matx d’alt voltatge en una brillant segona meitat, amb un parcial acumulat de 31-17 entre tercer i quart període. A les línies visitants, Marina Laborda, autora de 20 punts, va encapçalar l’anotació de les groc-i-negres, que segueixen depenent d’elles mateixes per aconseguir el títol de la Super Copa. En aquestes dues jornades finals, les de Calzado reben el Femení Sant Adrià a la J25 i es desplacen al Bages en la J26, mentre que el bloc que entrena Miquel Molgosa viatja fins Premià de Mar en la penúltima tongada i acull la sortida del Samà Vilanova en la J26.