Desallotjades 60 persones d’un edifici pel risc d’esfondrament

Aquesta primera nit de desallotjament, les 51 que ho han demanat han rebut per part de l’Ajuntament una solució habitacional d’emergència

Els serveis municipals han declarat la situació d’emergència i el decret de cessament de l’habitabilitat de diferents apartaments de la finca 9 i 11 del carrer dels Pirineus al barri del Raval de Santa Coloma de Gramenet. Es tracta d’un primer paquet de 19 habitatges d’un total de 31 que tenen les dues escales de la finca. La finca, construïda a inici dels anys 60, té façana al carrer Pirineus i al carrer Monturiol. El consistori ha actuat de forma proactiva per tal de protegir la seguretat de les persones residents.

El cessament s’ha decretat després de rebre l’informe tècnic encarregat per la comunitat de veïns i veïnes a través de l’administrador de la finca. L’informe posa l’accent en els habitatges de les portes 2 de cada planta. El desallotjament s’ha decretat per tal que una empresa especialitzada comenci a col·locar puntals a les zones dels pisos que s’han de reforçar. Els serveis municipals van realitzar ahir un segon informe sobre l’estat dels habitatges en que es confirma la necessitat del desallotjament.

L’Ajuntament, tant bon punt es va assabentar de la situació i va rebre l’informe dels arquitectes municipals, immediatament, es va posar a treballar serveis municipals, com Disciplina Urbanística, Serveis Jurídics, Habitatge o Serveis Socials.

Des del primer moment l’Ajuntament ha tingut com a objectius prioritaris protegir la seguretat de les persones residents a l’edifici i treballar per donar una solució habitacional provisional a les famílies o persones afectades, en situació precària o de vulnerabilitat. Es dona la circumstància de diferents perfils quant a la propietat: propietaris i propietàries residents, de lloguer o ocupes. Des dels Serveis Socials s’analitza individualment cada cas per oferir una solució provisional. De moment, de les 60 persones afectades, aquesta primera nit de desallotjament, les 51 que ho han demanat han rebut per part de l’Ajuntament una solució habitacional d’emergència, entre elles 13 menors.

La solució definitiva sobre la rehabilitació o l’enderroc i nova construcció haurà de ser presa per part de les persones propietàries, que compten amb el suport municipal.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure