Constituït el Consorci del Parc Arqueològic Puig Castellar

12/07/13. L’organisme pretén garantir els treballs de recerca, la conservació, la difusió i la cura de l’ús públic del jaciment.

12/07/13. El Consorci del Parc Arqueològic Puig Castellar ja és una realitat. Ahir es va constituir a l’Ajuntament aquest nou organisme de gestió, que té com a finalitat primera vetllar sobre les actuacions que es portin a terme al poblat ibèric de més de 2.500 anys d’història, que està assentat al cim del Puig Castellar.

L’acte va reunir diversos representants dels tres organismes que tenen l’objectiu coincident de la cura del poblat ibèric colomenc: l’Ajuntament, l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i el Centre Excursionista Puigcastellar (CEP). L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon; el president de l’IEC, Salvador Giner, i el president del CEP, Albert Noguera, van valorat positivament la creació del Consorci perquè possibilitarà una nova manera de treballar, que facilitarà seguir avançant en la línia de custodia de l’assentament, seguida durant els darrers setze anys, per consolidar el que és un element patrimonial referent per a la ciutat de Santa Coloma i, dintre del mon iber, a nivell de Catalunya.

En la seva intervenció, l’alcaldessa va destacar la tasca de conservació feta de manera altruista per les persones del Centre Excursionista Puigcastellar. Ha recordat que vàries generacions del CEP “ara, però també durant els anys difícils –ha dit Núria Parlon- , en una època en que tenir cura d’unes runes era considerat un gest romàntic, moltes persones del centre excursionista Puigcastellar van saber anar contra corrent y van mantenir la seva implicació envers el reconeixement patrimonial del poblat. Gràcies a totes elles avui tothom pot gaudir d’una part important del patrimoni i de la història d’aquesta ciutat”. També van assistir a la constitució del Consorci el president del CEP, Albert Noguera i el de l’Institut d’Estudis Catalans, Salvador Giner. Tots van valorar positivament la creació d’aquest organisme ja que permetrà seguir avançant en la línia de preservació de l’assentament colomenc.

Per part de l’Institut d’Estudis Catalans, que és la institució propietària de l’assentament, com hereva de Ferran de Sagarra i de Siscart, el seu president, Salvador Giner, va assegurar que el poblat iber colomenc és una joia de l’arqueologia catalana que mereix conservar-se i que l’IEC està plenament implicat en aquest objectiu. El nou Consorci del Parc Arqueològic Puig Castellar, té entre els seus objectius bàsics la recerca, la conservació, la difusió i la cura de l’ús públic del jaciment.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure