Onze companyies participen al 8è Festival Internacional de Teatre Integratiu

11/07/13. El Festival, que és un esdeveniment de caire bianual, dóna l’oportunitat artística a persones que parteixen alguna discapacitat funcional. Arrenca dissabte al vespre.

11/07/13. Amb el lema “Jo, tu i tothom”, se celebra al Teatre Josep Maria de Sagarra, fins al 21 de juliol, la VIII Fira Internacional de Teatre Integratiu (FITI), que mostra el treball creatiu i professional d’onze companyies formades per persones amb i sense diversitat funcional, a partir de la representació teatral i artística, tallers i taules rodones, entre d’altres activitats.

En la presentació als mitjans, l’alcaldessa Núria Parlon ha destacat que la FITI “és una realitat gràcies al treball conjunt i incansable d’Alquimistes i dels pares i mares que han cregut i creuen en el seus fills i filles, veritables protagonistes del la Fira”. Així mateix, l’alcaldessa ha fet un reconeixement als 15 anys de vida i tasca continuada d’Alquimistes, i ha expressat la necessitat de “treballar plegats, administracions, entitats i societat en general, en la lluita per la igualtat d’oportunitats de totes les persones, amb i sense diversitat funcional”.

Inauguració amb l’estrena de “Farandulers”
La inauguració oficial de la FITI tindrà lloc aquest dissabte 13 de juliol amb l’estrena del vodevil “Farandulers”, de la companyia colomenca Alquimistes. Aquest grup, l’autèntic motor de la Fira, commemora el seu 15è aniversari amb una exposició fotogràfica al Teatre Sagarra i amb la presentació de l’audiovisual “15 anys de vida, Alquimistes”.

La FITI és un esdeveniment de caire bianual que dóna l’oportunitat de viure l’experiència artística a persones que pateixen alguna discapacitat funcional. La FITI neix de l’esforç d’un grup de pares i mares de Santa Coloma, que van comptar amb el suport de l’Ajuntament de Santa Coloma i la Diputació de Barcelona, convençuts que les arts i la cultura són patrimoni i motiu de gaudi de tots. En aquest sentit, cal destacar els tallers gratuïts que hi haurà els dies 18 i 19 de juliol sobre expressió corporal, cant grupal, clown i art dramàtic o la taula rodona programada per a dijous (19.00) sobre el tema “Art, diversitat funcional i integració”.

Per a aquest cap de setmana el Teatre Sagarra acollirà tres representacions: “Farandulers”, dels colomencs Alquimistes Teatre (dia 13, 20.00); La noieta dels llumins, de la companyia egarenca Protagonistes Nosaltres (dia 14, 12.00), i Los nadie-who want my body, de la companyia Liant la Troca de Granollers (dia 14, 19.00).

La FITI és una iniciativa de Alquimistes Teatre, un grup que va néixer el 1998 de la feina conjunta d’Albandis i Carro de Baco. Alquimistes lluita per la normalització i la desmitificació de la discapacitat i la FITI n’és una finestra oberta.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure