La policia local havia intervingut a l’edifici incendiat per problemes de convivència

La policia local de Santa Coloma havien intervingut «algunes vegades» per “problemes de convivencia, per música alta i baralles” entre els veïns, alguns d’ells “conflictius” de l’edifici del número 23 del carrer Sant Joaquim on aquesta matinada han mort tres persones per un incendi, segons ha dit l’alcaldessa, Núria Parlon, en una compareixença davant els mitjans de comunicación.

Els primers indicis «poden fer pensar» que ha estat intencionat, segons ha reconegut Parlon, a la vegada que aclaria que serà l’Àrea d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra els que dictaminin en la seva investigació els motius de l’incendi. La corporació ha decretat tres dies de dol a la ciutat.

El fet que el foc estigués en dos punts diferents de l’edifici –la planta baixa i a la segona planta- reforça aquesta tesi. El cap del Bombers de la Generalitat a Santa Coloma, Anníbal Ortiz, ha dit als mitjans que han trobat mobles abandonats i una gran quantitat de pintura i disolvent amontegats al replà de l’edifici incendiat, fet que ha donat molta intensitat al foc i ha inundat de fum l’escala.

Ortiz ha dit que desconeixen si els mobles, que podien suposar un obstacle per la sortida dels veïns, la pintura i el disolvent estaven allà posats de forma intencionada. En un quart annexe del replà, on no hi ha arribat les flames, també estava plé de pots de disolvent i pintura.

Detenció diumenge passat

El passat diumenge un veí d’aquest edifici va ser detingut per la policia local per resistència a l’autoritat i amenaces, segons ha informat TV3, després que un veí es queixés de l’alt volum de la música d’un dels habitatges que hauria provocat una forta discussió dos veïns. Fa unes setmanes una persona va morir de forma accidental, segons ha informat l’ajuntament.

L’alcaldessa ha explicat que tenien constància que a la finca «hi havia hagut ocupacions, però la immobiliària propietària de l’edifici afirma que s’havien regularitzat. Només quedava una que estava en procés de regularització».

Cinc pisos habitat i un tapiat

A l’edifici incendiat hi havia sis habitatges, cinc dels quals estaven hàbitats i un altre tapiat. Cap dels residents tenien expedient obert als Serveis Socials municipals, incloses les tres persones mortes, segons ha explicat l’alcaldessa.

El número 23 del carrer Sant Joaquim no es troba en el seguiment d’edificis per mal ús de l’habitatge que fa l’ajuntament després que la propietat ja havia intervingut per regularitzar la situació.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM