Victòria de ràbia (3-1)

06/11/2015 – El Catgas Energia se sobreposa a l’exigència física imposada pel D-Link Saragossa i guanya un partit clau per concretar la classificació per la Copa d’Espanya.

Exhibint el rigor tàctic esperat, el D-Link Saragossa demostraria des del primer instant del partit que no havia vingut a Santa Coloma a especular. El bloc de Quique Soto saltaria a la pista amb les idees clares, decidit a dificultar la sortida de pilota d’un Catgas Energia que s’hauria de barallar amb la pressió avançada visitant.

Als locals els costaria generar des del darrere i durant els primers minuts el seu balanç ofensiu seria limitat. Algunes rematades llunyanes d’Adolfo inaugurarien el joc d’atac colomenc, però seria el D-Link qui avisaria amb una ocasió molt clara només començar.

Jorge Santos estaria a punt d’aprofitar una errada de comunicació entre Dídac i Rubén per inaugurar el marcador, però el porter d’Arenys podria tapar amb el cos bona part de la seva porteria (6’).

Poc després, Dídac tornaria a aparèixer de forma miraculosa, volant per dues vegades per treure rematades obertes de Víctor López i Nano Modrego (9’). Just abans, el Catgas Energia havia ofert algunes mostres de trobar-se més còmode a nivell ofensiu, amb Pablo Del Moral (7’) i Rafa López (9’) perdonant el gol.

Finalment, hauria de ser una jugada individual d’Adolfo la que decantaria la igualtat de forces. L’internacional colomenc rebria a la banda, es desfaria del seu marcador i creuaria tota la pista per acabar afusellant Iván amb un xut imparable des de vuit metres (11’).

El gol encaixat semblaria no fer-li mal a un Saragossa que estaria ben a prop d’empatar per mitjà de Richi Felipe. La rematada de l’ala seria salvada per Rafa López sota els pals (12’), en una acció providencial que faria esclatar els aplaudiments del Jacint Verdaguer.

Fins al descans, l’afició colomenca podria gaudir d’uns excel·lents minuts de Javi Rangel, qui amb la seva capacitat de sacrifici lideraria la defensa del FS Garcia quallant una rotació quasi per emmarcar.

Amb el jove del planter a pista, el Catgas perdonaria el segon en un dos contra un cuinat per Sepe i Adolfo (14’), acció molt lamentada per la graderia del Jacint Verdaguer.

Durant el darrer tram del primer temps, el bloc de Xavi Passarrius es veuria beneficiat pel bonus de faltes d’un D-Link que sabria defensar-se sense cometre la sisena.

Una rematada sorprenent de Víctor López (17’), un intent de vaselina ben buscat per Dídac Plana (20’) i una darrera ocasió molt clara de Rafa López que acabaria marxant fora després de tocar a la fusta posarien el punt final al primer període. L’equilibri de forces durant els 20 minuts inicials seria gairebé total, símptoma de la rellevància que els dos conjunts li havien donat al partit.

Del control a la bogeria

A diferència del primer temps, a la represa el Catgas Energia no necessitaria consumir gaires minuts per trobar la porteria contraria. El control sobre el rival que els dos equips havien exercit fins a l’equador de l’encontre s’aniria trencant amb l’inici de la segona part, passant de les possessions llargues i elaborades a un ritme ofensiu frenètic.

Sepe seria l’encarregat d’encendre l’espurna que incendiaria tot el guió viscut durant el primer temps, errant un gol quasi a porteria buida (21’). Després d’aquesta ocasió inicial, el duel desembocaria en un constant intercanvi de cops on Dídac i Iván s’erigirien en protagonistes.

El porter del Catgas evitaria la igualada volant en un doble xut de Modrego i Rematar (24’) i Iván oferiria la rèplica poc després emulant el seu company de posició en dos xuts de Corvo i Fabián (28’).

Durant aquest tram del partit, els pals també jugarien un paper important, evitant que Fabián pogués anotar el 2 a 0 (26’) i salvant els mobles pels locals quan Jorge Santos ja celebrava la igualada (27’).

Després de molts intents per les dues bandes, finalment seria el D-Link Saragossa qui podria trencar per un moment la incertesa viscuda sobre la pista colomenca. Aprofitant una acció d’estratègia en banda, Tejel establiria l’empat a onze minuts per la conclusió (29’), obligant el FS Garcia a tornar a començar.

Tot i els nervis, el Catgas sabria refer-se d’uns minuts de pur descontrol i, impulsat pel públic, cercar la fórmula idònia per tornar a desequilibrar el resultat. Carlos Corvo, que no havia estat gaire fi en accions anteriors, s’inventaria el 2 a 1 completant una gran jugada personal per banda que faria esclatar de ràbia tota la banqueta local (36’).

Malgrat situar-se novament per davant, al Catgas Energia li tocaria patir, i més després que el D-Link comencés a atacar amb cinc homes mancant tres minuts per la finalització.

Els aragonesos es quedarien sense premi, xocant amb l’oposició de Dídac en una última ocasió molt clara de Jorge Santos (39’). Al final, amb el desenllaç del duel encara obert i després de patir molt, el FS Garcia aconseguiria sentenciar definitivament el triomf gràcies a un doble penal transformat per Rubén a 50 segons per la conclusió (40’).

El gol del capità suposaria la tranquil·litat definitiva pels de Santa Coloma, els quals podrien celebrar amb la seva gent una de les victòries més importants del curs. El Catgas supera el D-Link Saragossa en la classificació i se situa setè amb 14 punts. La Copa està una mica més a prop.

Fitxa tècnica:
Catgas Energia (3): Dídac, Rubén, Rafa López, Adolfo i Sepe. Corvo, Fabián, Rangel i Pablo Del Moral.
D-Link Saragossa (1): Iván, Retamar, Tejel, José Carlos i Nano Modrego. Villanueva, Víctor, Richi Felipe, Caio Alves, Jorge Santos i Jorge Tabuenca.
Gols: 1-0: Adolfo (11’); 1-1: Tejel (29’); 2-1: Corvo (36’); 3-1: Rubén (40’).
Incidències: partit corresponent a la novena jornada de la LNFS disputat al Pavelló Jacint Verdaguer davant d’uns 600 aficionats.