Un acord entre l’ICO Badalona i l’Esperit Sant evita desplaçaments de pacients al centre badaloní

Els pacients de Santa Coloma de Gramenet que segueixen algun tipus de tractament oncològic a l’Institut Català d’Oncologia (ICO) de Badalona, ubicat a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, s’estalviaran el desplaçament al centre badaloní per realitzar-se alguns procediments que es podran fer ara a l’Hospital de l’Esperit Sant (FHES). Es tracta d’actuacions que requereixen la intervenció d’infermeria, com són l’extracció de sang venosa de catèter central, la cura del catèter, la retirada d’infusor de quimioteràpia o determinades analítiques.

Aquesta millora ha estat possible gràcies a un acord entre les direccions d’infermeria de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant (FHES), amb l’objectiu de millorar el confort dels usuaris colomencs i facilitar-los l’accés a l’assistència. Quan el circuit estigui a ple rendiment, se’n podran beneficiar uns 300 pacients cada any.

L’ICO i la FHES, aliats estratègics

L’ICO i la FHES treballen de manera conjunta des de l’any 2010 en els àmbits assistencial, docent i de recerca en oncologia. Aquesta aliança permet oferir als pacients un millor procés d’atenció en les patologies oncològiques, així com la coordinació entre els diferents nivells assistencials.

Al 2015 els dos centres van començar també a col·laborar en la gestió de la medicació hospitalària d’ús ambulatori (MHDA) en l’àmbit onco-hematològic i, el mateix any, van crear la Unitat Funcional d’Hematologia per garantir l’equitat als pacients del territori i aprofitar l’expertesa de l’ICO en aquest àmbit. A més, les dues organitzacions col·laboren, des de gener de 2016, en el Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte i, des del 2001, en la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure