Totes les escoles de Santa Coloma obren les seves portes per donar-se a conèixer

La gran majoria d’escoles han organitzat les jornades de portes obertes durant aquesta primera quinzena de març. Totes elles inclouen una xerrada i una visita guiada al centre on els pares tenen la possibilitat d’entrar a les aules i recórrer tota l’escola. Aquesta és una oportunitat que tenen els pares per conèixer a fons tots els centres, on estan interessats per poder cursar, a partir del mes de setembre, el nou curs escolar. L’objectiu és que els progenitors puguin veure les instal·lacions i informar-se del projecte educatiu de cada centre abans de prendre la decisió.
Aquestes jornades de portes obertes s’han convertit, d’algun temps ençà, en gairebé un habitual per a molts col·legis, que veuen en ella una oportunitat per a mostrar el seu model educatiu. Possiblement fa uns anys aquesta proposta no tenia la dimensió que existeixi actualment, entre altres coses perquè la natalitat era més alta.

De cara a aquest 2020, amb un altre descens important en el nombre de nens i nenes que inicien el segon cicle d’Infantil, qualsevol moviment d’aquest calibre, ja gairebé com si fos una campanya de màrqueting, serà benvingut.

Així, aquestes clàssiques visites es complementen, en alguns casos, amb vídeos informatius que, a través de les xarxes socials, es converteixen en el millor reclam per a aquests pares i mares que encara no saben en quin centre educatiu matricular als seus fills.

Aquestes jornades de portes obertes estan centrades habitualment a informar els pares sobre tots avantatges dels centres, és a dir, des de com són les seves instal·lacions fins amb quins serveis compten, si tenen menjador escolar, aula matinal, aula de suport a la integració…. No obstant això, segons alguns centres consultats, les preguntes més comunes dels pares i mares que acudeixen a aquestes jornades solen estar relacionades amb si es té o no menjador i aula matinal, si realitzen activitats extraescolars i quins o la metodologia a impartir.

També, en alguns casos, es posa l’accent en el personal de Pedagogia Terapèutica i monitors que atenen nens amb necessitats educatives especials.
La vintena d’escola públiques de Santa Coloma han preparat els següents horaris.
A l’escola Antoni Gaudí s’ha preparat les jornades de portes obertes dimecres 4 de març i divendres 6 de març, a les15.15h i a les 10h. A l’escola Ausiàs March, dijous 12 de març a les 9:30h i a les 15h, xerrada i el divendres 13 de març a les 9:30h, i ales 12:30h, xerrada. L’escola Banús ha reservat els dies 10 i 11 de març, durant tot el dia dia. A l’Escola Beethoven s’ha programat per dijous 5 de març, durant el matí i dimecres, 11 de març, a la tarda. A l’escola Ferran de Segarra les portes obertes serà dijous 5 de març, a les 15:30h i dimarts 10 de març, a les 15:15h. La jornada del dimecres 4 de març s’obriran les portes de l’escola Fray Luis de León, a les 9:15h i a les 15:15h. A l’escola Jaume Salvatella, dilluns 9 de març i dijous 12 de març, en horari de matí i tarda. Al Joan Salvat i Papasseit la jornada de portes obertes serà el divendres 6 de març, a les 15.15h i dimecres 11 de març, a les 9:30h. A les Palmeres també seran dos dies de portes obertes, dijous 5 de març, a les 9:15h i el dimarts, 10 de març, a les 15:15h. Al Mercè Rodoreda, la jornada de portes obertes serà dimarts 10 de març, a les 11:30h i divendres 13 de març, a les 15:15h. A l’escola Miguel de Unamuno serà divendres, 6 de març a les 9h i dimecres, 11 de març a les 15h. A l’escola Primavera serà dijous 5 de març, a les 15:15h i dimarts 10 de març a les 9:30h. A la Riera Alta s’ha programat per dijous 5 de març, a les 9:30h i dilluns 9 de març a les 15:30h. Al Roselló Pòrcel seran dimarts 10 de març, a les 15:15h i dimecres 11 de març, a les 9:15h. A l’escola Sagrada Família serà dilluns 9 de març, a les 15.30h i dijous 12 de març a les 9:30h. A l’escola Sant Just les portes obertes seran els dies 11 de març, a les 9:15h i també 15:15h i dijous 12 de març, a les 9:15h. A l’escola Santa Coloma, en canvi, serà dimarts 3 de març a les 15:15h i el dia 11, a les 9:15h. A la Serra Marina serà el dia 9, a les 9:15h i el dia 11, a les 9:15h. Al Tanit serà el dia 10 de març, a les 16h i la setmana del 9 al 13 de març a hores concertades. A la Torre Balldovina serà el dia 5 de març, a les 9:30h i el dimarts dia 10 a les 15:15h i a l’escola Wagner el dilluns 9 de març, durant tot el dia i el dimarts 10 de març, també durant tot el dia.

Instituts escoles de Sant Coloma
Pel que fa als dos instituts escoles de Santa Coloma de Gramenet, el Lluís Millet, s’han programat dues jornades de portes obertes, dimarts 10 de març, a les 9:30h i dijous 12 de març, a les 9:30h. I a l’institut escola Pallaresa serà divendres 6 de març, a les 15.30h, amb visita i xerrada i el divendres 13 de març, a les 9:15h i 11:45h.

Portes obertes també als instituts colomencs
Els 9 instituts públics de la ciutat també obren les seves portes, alguns han programat aquestes visites durant la primera quinzena de març i d’altres serà cap el 20 de març. El dissabte 21 de març, s’ha programat una jornada de portes obertes d’11h a 14h, a l’institut de Can Peixauet. El dimarts 10 de març serà el torn de l’institut Puig Castellar, de 17:30h a 18:30h i dissabte 14, de 10:30h a 11:30h. A l’institut Torrent de les Bruixes serà el dilluns 9 de març, a les 17.30h. A la Bastida serà el dimecres 4 de març, a les 9:30h i a les 17:30h. Al Numància la jornada de portes obertes serà el dimarts 10 de març, a les 17h i el dijous 12 de març, a les 17h. Al Terra Roja serà el dilluns 16 de març, a les 16.30h i el dimecres 18, a les 16:30h. Al Ramon Verdaguer serà el dia 9, a les 17h i el dia 12, a les 17h. A l’institut 9, el dissabte 14, a les 10h i a Les Vinyes, dimecres 4 de març a les 17.30h i el dia 11, a les 17:30h.

Les escoles concertades també obren portes

Els col·legis concertats de Santa Coloma també han programat diverses jornades de portes obertes. Alguns centres, com el centre Català Comercial o les Neus ja han obert els seus centres durant aquest febrer, però la majoria ho faran durant el març. Al Col·legi Fuster serà el dissabte, 7 de març, a les 11h i a les 12h, amb xerrades informatives. A les Neus, a part del mes de febrer, també s’ha programat una altra jornada pel dia 1 de març, a les 11h. Al Col·legi Manent Rambla serà el dia 7 de març, a les 10h, d’infantil i primària i d’Eso serà el divendres 13 de març, a les 17h. Al Col·legi Fedac Santa Coloma serà el dijous 5 de març a les 18h i dissabte, 7 de març, a les 10h i al Col·legi Singuerlín, el dissabte 7 de març, a les 10h i els dies 10 i 12, a les 15h.

La Generalitat informa que retirarà el concert a les escoles concertades que no tinguin un 60% d’alumnes del barri
Durant aquests darrers dies, l’afirmació de la Generalitat respecte el futur de les escoles concertades està provocant debat i incertesa a les famílies que volen matricular als seus fills en aquest tipus de centres educatius. El Diari ha pogut accedir a la informació comunicada pel Manel Dunjó Coscollano, vicepresident de la Federació Catalana de Centres d’Ensenyament respecte a aquest tema. “L’afirmació feta per la Generalitat en la època propera a la preinscripció crea preocupació i alhora inseguretat entre les famílies dels nens/es que s’han de preinscriure i posteriorment matricular.”, assegura. “El decret pretén impedir que les famílies portin als seus fills/es al centre educatiu de la seva preferència i en una societat moderna com la nostra, l’administració te la obligació de respectar la voluntat de les persones, lògicament dins d’un marc regulat, però no d’aquesta manera”. Dunjó, per altra banda, assegura també que les quatre patronals han estat informades durant la negociació, però de cap manera la condició del 60% i del infrafinançament que suporta la concertada mai pot ser acceptada per injusta i discriminatòria. “En el preàmbul del Pacte per la No Segregació quedava ben clar que l’escola concertada que forma part del Servei d’Educació de Catalunya ha de tenir un finançament d’acord a les despeses reals. Ara no és així i la motxilla que ens van prometre portarien a inici de curs es veu que s’ha perdut”.
El vicepresident de la Federació Catalana de Centres d’Ensenyament considera, per tant, que aquest projecte no respecta suficientment el dret dels pares a escollir escola ni els acords del Pacte contra la segregació Escolar promogut pel Síndic de Greuges perquè no assegura un finançament suficient que permeti escolaritzar els alumnes en condicions de gratuïtat, ni fa cap tipus de planificació a curt termini. Comparteix, a més, el sentiment d’incertesa respecte les escoles concertades de la ciutat i informa que les patronals, de moment, no han pres cap decisió sobre un recorregut jurídic. “Estem obertes al diàleg per tal de trobar una solució de consens en un tema tant important per la cohesió social del nostre país”.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure