Santa Coloma prohibeix la circulació de bicicletes i patinets per les voreres

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha actualitzat l’ordenança de circulació per a poder regular l’ús dels vehicles de mobilitat personal (VMP), com a bicicletes o patinets elèctrics, i, per tant, prohibeix el seu ús per la vorera, com a principal novetat. El nou redactat de l’ordenança afirma que “es regula la bicicleta i els VMP com a vehicles i, per tant, faran ús de l’espai públic que es reservi per als vehicles”.

Així i tot, en aquesta ordenança, es preveu que, en voreres amb suficient amplària, es puguin crear “vies ciclistes en vorera”, on es permeti la circulació d’aquesta mena de vehicles, sempre que no superin els 10 km/h.

Aquesta ordenança és una manera de “garantir” la comoditat i seguretat dels vianants

L’ordenança també recull que “la prioritat dels vianants ha d’estar per sobre de la resta d’usuaris de l’espai públic”. Per tant, en aquest sentit, recull la definició del ‘Barri per a Vianants ’ , un projecte que s’està provant des de principis d’any en Riu Nord i que suposa la reducció a 20 km/h de la velocitat en vehicles o la delimitació d’illes urbanes per a vianants.

L’objectiu és aconseguir “uns carrers pacificats i on les persones puguin passejar amb comoditat”, segons explica l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon. En aquest sentit, l’alcaldessa colomenca defensa l’avanç cap a un model de mobilitat més sostenible i eficient. “Volem una Santa Coloma més tranquil·la i amable on es prioritzin les persones”, afirmava Parlon, referint-se així a l’actualització de l’ordenança i, afirmant, que cal “fixar unes normes clares de convivència” amb els nous actors de la mobilitat.

La nova ordenança estableix, doncs, que totes les vies limitades fins a 30km/h són ciclables i, per tant, s’ha d’evitar utilitzar l’espai destinat als vianants i utilitzar la calçada per a vehicles motoritzats. També es limita la velocitat a 30 km/h al carril bici, i, respecte a velocitats superiors, encara amb l’existència d’aquest carril, els usuaris hauran de circular per la calçada. A més, s’estableix l’ús de casc obligatori en l’àmbit urbà.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure