Santa Coloma crea una plataforma única per poder comprar online

Un amazon local. Amb aquest objectiu, marcant distància, naturalment, acaba de néixer a Santa Coloma aquesta plataforma online de compra amb el suport de l’Ajuntament de la ciutat. A través de la plataforma «comprasantacoloma.cat», permet fer comandes per internet a les parades dels mercats municipals i establiments d’alimentació de la ciutat i rebre-les al domicili de forma totalment gratuïta. És un pro­jecte que s’ha dut a terme de la mà de l’Agrupació del Comerç i la Indústria i dels mercats municipals, i que té com a objectiu impulsar i modernitzar el teixit comercial local, en el marc de les mesures econòmiques per a pal·liar els efectes de la Covid-19. D’altra banda, aquesta iniciativa fomenta la disminució dels desplaçaments de la població, i contribueix a reduir el risc de contagis, segons ha explicat el mateix Ajuntament colomenc.

De moment, la plataforma online del comerç de Santa Coloma de Gramenet ha començat amb la participació de 38 parades dels mercats municipals i establiments d’alimentació, i a finals d’aquest mateix any 2020 es preveu haver incrementat l’oferta fins a 70 punts de venda, i durant el 2021 es superarà el centenar, afegint altres sectors del comerç local. Es vol posar en el centre als mercats municipals, amb una completa oferta d’alimentació fresca i de qualitat, procurant alhora integrar una bona representació del conjunt de carrers i sectors del teixit comercial de proximitat.

Com funciona la plataforma per poder comprar des de casa?

Igual que funciona amb d’altres plataformes, de compra per internet, la ciutadania només ha d’entrar a la plata­forma, escollir els productes de la cistella de la compra entre els diferents punts de venda, i indicar l’horari d’entrega, que sempre es realitzarà l’endemà i que abastarà els termes municipals de Santa Coloma i Badalona. Per la seva banda, els comerços que estiguin interessats a formar part del projecte, s’han de posar en contacte amb l’Agrupació del Comerç i la Indústria al mail: comprasantacoloma@totama.cat.

L’Ajuntament co-finança aquest nou servei, amb el suport de la Diputació de Barcelona, i hi invertirà 42.785 € el 2020, un 70 % representen els costos inicials d’impuls del projecte, i el 30% correspo­nen als costos de funcionament del darrer trimestre de l’any.

Primer portal que neix agrupant comerç local de tot tipus

El portal comprasanta­coloma.cat és el primer marketplace que neix impulsat íntegrament per un ajuntament català amb la visió d’incloure el conjunt de les parades i comerços d’un municipi. Però aquest no és l’únic tret distintiu del servei, ja que durant aquesta primera fase es preveu la incorporació de la moneda local, la Grama, com a mitjà complementari de pagament, i també la integració del sistema de fidelització impulsat per l’Agrupació del Comerç i la Indústria, la ‘Targeta Ciutat’.

Prioritzar el transport verd

Per tal de vincular la innovació a la modernització comercial, social, verda i digital, l’Ajuntament ha contractat una part del transport a una cooperativa local que utilitza transport net, verd (bicicletes elèctriques especialitzades). L’altra part, de moment, es realitza mitjançant formes de transport tradicionals, però la voluntat del consistori és poder contractar-ne el 100% verdes, tan bon punt aquest tipus de proveïdors estiguin en disposició d’assumir l’encàrrec.

El comerç colomenc confia amb la campanya de Nadal

El tancament de bars i restaurants, toc de queda i altres mesures que es preveuen en proper dies tenen amb l’ai al cor el comerç de la ciutat. Després d’uns darrers mesos d’una tímida recuperació, després del primer confinament, ara mateix tot són incerteses pel comerç de la ciutat. Per aquest motiu, totes les mirades estan posades en la campanya de Nadal. L’Ajuntament ja ha anunciat que ajudarà amb diferents iniciatives aquesta important campanya i ja està treballant en poder augmentar l’enllumenat nadalenc, igual com va passar durant les darreres festes. De fet, el consistori, a part de l’enllumenat que pagarà totalment, també ajudarà els diversos eixos amb el pagament d’un 80% del cost dels llums de Nadal. Aquesta mesura s’ha sumat altres, com ajudes als pagaments d’impostos fiscals.La situació a les botigues colomenques és molt desigual. Les d’alimentació estan aguantant millor l’estocada, però les de moda o perfumeria estan a l’expectativa del que pugui passar durant les pròximes setmanes. Això, si, de cara a Nadal moltes estan canviant les planificacions comercials per evitar fer compres que després no tinguin sortida.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM