Santa Coloma intensifica el seu rebuig a la MAT

09/07/12. La campanya “Aturem la MAT” contra la xarxa de Molt Alta Tensió que Santa Coloma va engegar fa unes setmanes no només no s’ha aturat sinó que s’intensificarà en els propers dies en forma d’actes de protesta. El calendari d’actuació es concentra de moment aquest setmana quan està prevista una concentració per demà passat, dimecres (10.45 hores a la plaça de la Vila) i una manifestació l’endemà pels carrers del districte III (18 hores). 

09/07/12. La campanya “Aturem la MAT” contra la xarxa de Molt Alta Tensió que Santa Coloma va engegar fa unes setmanes no només no s’ha aturat sinó que s’intensificarà en els propers dies en forma d’actes de protesta. El calendari d’actuació es concentra de moment aquest setmana quan està prevista una concentració per demà passat, dimecres (10.45 hores a la plaça de la Vila) i una manifestació l’endemà pels carrers del districte III (18 hores). La concentració del dia 11 coincideix amb l’obertura de l’acta d’ocupació de l’expropiació del terreny a càrrec de Red Eléctrica Española (REE), l’empresa que gestiona la xarxa elèctrica.

 

Consens a la ciutat

El rebuig a la MAT està escenificant un consens inusual a Santa Coloma i està aconseguint la complicitat entre polítics i entitats. De fet, la Federació d’Associacions de Veïns de Santa Coloma (Favgram), així com la Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i l’Ajuntament han creat una comissió de treball amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania i demanar a REE que reconsideri el projecte. Amb el lema “Aturem la MAT”, la campanya vol implicar tota la ciutadania per tal d’aturar una actuació que suposarà la instal·lació d’una subestació i l’augment de 220kV a 400kV de la potència elèctrica. Pel que fa als argument d’oposició, govern i entitats coincideixen en assenyalar que el projecte de REE no garanteix la distancia mínima aconsellable entre la instal·lació elèctrica i la zona d'habitatges dels barris de Les Oliveres i Can Franquesa i la serralada de Marina. 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure