Santa Coloma forma a joves en competències de metavers, ciberseguretat i intel·ligència artificial

L’Ajuntament desplega el projecte Espai de les Oportunitats per fomentar l’ocupabilitat dels i les joves, de 16 a 25 anys, dels barris de la Serra d’en Mena.

L’Ajuntament ha començat a desplegar el projecte comunitari Espai de les Oportunitats, amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, en el marc del Programa integral de millora de rendes, amb l’objectiu de fomentar l’ocupabilitat dels i les joves, de 16 a 25 anys, dels barris de la Serra d’en Mena.

El projecte oferirà un nou equipament al carrer Pirineus, al número 48-50, que serà el catalitzador del cultiu social i l’enfortiment comunitari dels barris de la Serra d’en Mena. En aquest, es desenvoluparà formació en competències transversals i en noves tecnologies, a través de metodologies innovadores, com a elements d’emancipació per a l’autonomia personal i l’acompanyament als itineraris vitals.

Les primeres accions formatives s’iniciaran a l’abril, amb 4 itineraris en competències digitals, metavers, ciberseguretat i intel·ligència artificial (IA), cadascun amb 15 places disponibles.

Els itineraris també suposen una iniciació en el món de la programació. Els alumnes aprendran sobre la maquetació, les nocions bàsiques de programació a través dels llenguatges HTML, CSS i Javascript, també com desenvolupar un projecte basant-nos en les metodologies àgils. D’altra banda, apropant-se al món del Metavers, l’alumnat aprendrà sobre l’estructura bàsica del metavers, Web 3.0, Blockchain, NTFs, les tecnologies immersives, com es divideixen i com es diferencien.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure