Santa Coloma augmenta l’habitatge públic amb dues noves promocions

Més de 50 pisos de lloguer assequible s’incorporaran al parc d’habitatge públic, sobretot al Fondo i Les Oliveres

Santa Coloma disposarà, en aquest inici de 2024, de dues noves promocions amb 54 nous pisos en règim de lloguer assequible, una bona part dels quals es destinaran a facilitar l’accés a l’habitatge a les persones joves. Del total, 16 s’ubicaran al Complex Les Oliveres i 38 més, a l’edifici en construcció de la plaça d’Alfons Comín.

Habitatges dotacionals

Aquesta primavera, l’Ajuntament finalitzarà les obres
de construcció del nou edifici d’habitatges dotacionals
i allotjaments col·lectius per a joves que forma part del Complex Les Oliveres, amb accés des de la carretera de la Font de l’Alzina. El projecte ha consistit en la rehabilitació d’un edifici municipal, en desús, de tres plantes amb 16 habitatges i serveis comuns compartits com bugaderia, trasters, espais d’estada o sales d’ús. El seu disseny s’ha realitzat sota criteris de sostenibilitat i eficiència energètica amb la ins- tal·lació de plaques fotovoltaiques per produir electricitat. Amb la recuperació d‘aquest edifici s’avança en la transformació d’espais que havien quedat en desús o mig construïts per destinar-los a atendre l’emergència habitacional i social.

Nou edifici

Dins de l’àmbit d’actuació de l’Eix Bruc i en el sòl cedit per l’Ajuntament, s’enllesteixen a la plaça d’Alfons Comín els darrers treballs del bloc de pisos projectat per l’INCA- SOL, empresa pública de la Generalitat per al foment de l’habitatge públic. Està situat prop de l’edifici del Fondo on hi ha el mercat, la biblioteca i l’escola bressol, i compta amb 38 habitatges en règim de lloguer, dels quals hi ha un percentatge reservat per a joves. El nou edifici d’obra nova, sostenible i eficient energèticament, compta amb serveis comunitaris i aparcament propi.

Donar-se d’alta

Per poder participar en els processos d’adjudicació d’aquests habitatges quan es posin en marxa, les persones interessades s’han d’inscriure prèviament en el Registre de Sol·licitants d’Habitatge amb Protecció Oficial de Catalunya. La inscripció té vigència d’un any —cal anar renovant-la— i per accedir-hi s’ha de ser major d’edat, residir en un municipi català i complir amb el límit d’ingressos que estableix la normativa per a les persones adjudicatàries d’habitatges protegits.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure