Renovació del bo cultural: 400 euros per 500.000 joves

La 2a edició de la iniciativa per fomentar l’accés dels joves a la cultura manté l’import i el fet de no tenir en compte la renda familiar.

18 anys, 400 euros. El Bo Cultural Jove del 2023 repeteix quantia respecte al curs passat. Els joves que compleixin 18 anys ho podran sol·licitar des de la pàgina web habilitada per a aquest fi. Des del Govern calculen que prop de 500.000 joves es podran beneficiar d’aquesta ajuda.

Espectacles taurins com a novetat

El passat 7 de febrer de 2023 la Secció Quarta de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem va anul·lar, per manca de justificació, l’exclusió dels espectacles taurins de l’àmbit d’aplicació del Bo Cultural Jove.

Els requisits del Bo

Igual que l’any passat, l’únic requisit per sol·licitar aquest bo és complir els 18 anys al llarg del 2023. En altres paraules, haver nascut l’any 2005. El bo no distingeix entre rendes ni cap altre tipus de requisits que puguin ser excloents. Només necessitaràs identificar-te en línia amb certificat digital o Cl@ve per verificar la teva edat.

Les possibilitats

El Bo Cultural Jove del 2023 té la mateixa quantia de l’any passat, 400 euros a repartir entre tres sectors: arts en viu, productes culturals en format físic i consum digital o en línia. Podran destinar-se un màxim de 200 euros per a arts en viu, patrimoni cultural i arts audiovisuals, com ara entrades de cinema, teatre, festivals, etc.

Altres 100 euros queden destinats a productes culturals en suport físic, com ara llibres, revistes, premsa, videojocs, discos i més. Finalment, 100 euros més es poden destinar a serveis en línia, com subscripcions, audiollibres, eBooks, etc. En el cas de les subscripcions, s’han de limitar a un màxim de quatre mesos.

Com demanar el Bo Cultural Jove

El termini per sol·licitar aquest bo encara no és obert. S’espera que el procés sigui similar al de l’any passat: registrar-nos a la pàgina web destinada a aquest recurs, identificar-nos i procedir a la sol·licitud com a beneficiaris.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure