Nou espai a Santa Coloma per fer proves de detecció de la COVID-19

La Metropolitana Nord continua ampliant els espais per dur a terme proves de detecció de la COVID-19. Avui s’ha posat en marxa un nou punt al Centre Cívic Can Mariner, de Santa Coloma de Gramenet (al carrer Milà i Fontanals, 16).

En aquest espai es realitzen les proves que es fan als contactes asimptomàtics dels casos de COVID-19 positius. Cal tenir present, per tant, que les proves a persones amb símptomes se segueixin fent, com fins ara, als centres d’atenció primària i que en el punt del Centre Cívic Can Mariner es fan les proves només a persones que han estat citades prèviament des de l’Atenció Primària.

Donada la situació actual, amb un elevat nombre de casos de COVID-19, des de la Unitat de suport COVID de la Metropolitana Nord s’han trobat alternatives que van més enllà dels espais propis. El fet de comptar amb espais externs als CAP permet augmentar la zona disponible per fer les proves i, per tant, fer més proves en menys temps i amb menys cues. D’aquesta manera, es redueix el temps d’espera per fer-se la prova i, alhora, es com continua garantint la seguretat i confortabilitat, tant de la ciutadania com dels professionals que treballen en aquests espais. L’adequació de nous espais, externs als CAP, permet alliberar alguns dels centres que fins ara acollien aquestes proves, com és el cas del CAP Doctor Vilaseca-Can Mariner, on fins ara estava ubicat aquest punt.

El nou punt, cedit per l’ajuntament, ha estat revisat per garantir que és adequat i que permet mantenir les condicions de seguretat necessàries, així com una correcta ventilació i la neteja que marca el protocol.

Amb aquesta nova ubicació, l’atenció primària (AP) de la Metropolitana Nord de l’ICS compta amb un total de 10 punts centralitzats, on es realitzen les proves que es fan als contactes asimptomàtics dels casos de COVID-19 positius.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure