Arriba el Bicing metropolità

L’AMBici, el bicing metropolità arribarà a quinze municipis metropolitans l’any vinent. El projecte, presentat la setmana passada, posarà a disposició dels ciutadans fins a 2.600 bicicletes elèctriques en 236 estacions d’estacionament. El servei començarà a funcionar a Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Cornellà de Llobregat a principis d’any i durant els tres mesos següents s’ampliarà als 12 restants, com Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet.

L’AMBici arribarà a 15 municipis metropolitans: l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellà de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels.

El servei estarà integrat amb el sistema de transport públic col·lectiu de la metròpolis de Barcelona, cosa que facilitarà la intermodalitat amb altres mitjans de transport públic, com el Bus Metropolità, el metro, el tramvia, el ferrocarril, etc. Com a mínim, la meitat de les estacions tindran un punt de recàrrega elèctrica, mentre que la resta seran energèticament autònomes per poder fer servir el sistema d’ancoratges mitjançant plaques fotovoltaiques.

Pel que fa a la integració de l’AMBici amb el servei de Bicing, hi haurà tarifes reduïdes per a qui utilitzi els dos serveis, així com estacions de pont o de transferència dels dos serveis, on canviar de bicicleta. Aquestes estacions està previst ubicar-les a zones limítrofes de Barcelona amb els termes municipals de Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, l’Hospitalet de Llobregat i Esplugues de Llobregat.

El nou servei de bicicleta pública arribarà a Santa Coloma de Gramenet en el primer trimestre de 2023 i hi ha una previsió inicial de què es compti amb una quinzena d’estacions i unes 165 bicis.

Durant el primer any de funcionament, el servei tindrà un cost promocional de 25 euros anuals que permetrà 30 minuts d’ús gratuït per cada trajecte. Un cop passi aquesta primera mitja hora, costarà 0,50 € cada 30 minuts.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure