L’Hospital de l’Esperit Sant incorpora una tècnica per corregir el prolapse genital

En aquesta cirurgia es fa servir una malla sintètica per enfortir els teixits que sostenen l’úter i la vagina al seu lloc

L’equip del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant ha començat a incorporar una nova tècnica anomenada  colposacropexia que permet corregir el prolapse vaginal amb una cirurgia mínimament invasiva i amb una estada hospitalària reduïda.

El prolapse genital és el descens d’òrgans pelvians de la seva posició anatòmica normal. L’objectiu de la colposacropèxia és restaurar la posició normal de l’úter i/o la vagina i millorar els símptomes del prolapse, com la sensació de pesadesa o pressió a la pelvis i el dolor durant les relacions sexuals.

El prolapse genital segueix essent un problema molt prevalent, molt incapacitant i, malauradament, també molt ignorat o acceptat com a normal.  Es calcula que entre un 20 i un 25% de la població femenina patirà símptomes de prolapse i/o incontinència urinària en algun moment de la seva vida. Els principals factors de risc són el sobrepès, els parts vaginals o la menopausa, entre d’altres.

En els darrers anys hem vist un canvi important en les tècniques quirúrgiques que s’ofereixen per a la correcció del prolapse i, actualment, es busca una cirurgia menys agressiva i més conservadora.

Amb la implantació d’aquesta nova tècnica, la Fundació Hospital de l’Esperit Sant  es referma en el seu compromís d’oferir a la seva població les tècniques més avançades i els millors tractaments disponibles.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure