Les regidories de districte resolen de manera positiva el 87% de les demandes

06/03/13. L’equip de govern (PSC, IVC-EUiA i CiU) fa balanç del primer any d’aquest programa que es va posar en marxa l’octubre del 2011 i que ha servit per “descentralitzar la participació ciutadana”

06/03/13. Un total de 514 demandes s’han tramitat a través del programa les Regidories de Districte en el seu primer any de funcionament. La immensa majoria d’aquestes sol·licituds o queixes s’han resol de manera satisfactòria. En concret, un 87% dels casos atesos, segons les dades fetes públiques aquest migdia en roda de premsa.

 

L’alcaldessa, Núria Parlon (PSC) ha estat l’encarregada de donar a conèixer les principals dades i de fer la valoració del programa, que ha considerat de “molt bona” ja que s’han assolit els objectius previstos com és “descentralitzar la participació ciutadana i millorar l’eficiència de la resposta de l’Ajuntament i la coordinació entre regidories”. “Les Regidories de Districte són un bon instrument de proximitat i de transparència municipal, ja que possibiliten ampliar la capacitat d’anticipació als problemes que es viuen en cada districte i alhora promoure el civisme i la convivència als barris”.

 

Del document es desprèn que una part important de les demandes fan referència a la via pública un 28%, seguides de les que tenen a veure amb la seguretat (87, un 15%) i amb mediació i convivència (9%). Pel que fa al temps de resposta, un 60% de les peticions s’ha resolt abans d’un mes i un 30% en menys de 48 hores. Tot i aquestes dades, hi ha un 13% dels casos que encara estan pendents de resolució. Es tracta, segons ha explicat Parlon, de temes relacionats amb la via pública (senyalització, passos de vianants, contractacions…) que implica l’actuació de diverses àrees de l’Ajuntament.

 

 

Reforçar l’acció als districtes

De cara al futur, el govern es proposa millorar la capacitat de resposta així com reforçar l’acció dels districtes. Això vol dir augmentar la presència dels regidors als diferents districtes i ampliar els recursos i els horaris d’atenció per guanyar en rapidesa i eficàcia. “En aquesta nova edició augmentarem els dies del programa de les Regidories de Districte”. 

 

Aquesta iniciativa de proximitat es desenvolupa sense cap cost afegit per a l’Ajuntament, ja que aprofita els equipaments que ja estan en funcionament i es gestiona amb els recursos i el personal de la plantilla municipal.

 

Podeu consultar totes les dades d'aquest primer any de funcionament del programa en aquest enllaç

                  

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure