Les claus de la nova llei trans: canviar de gènere als 16 anys

Per canviar de sexe a partir dels 16 anys no serà obligatori presentar informes mèdics o psicològics que acreditin disfòria de gènere 

La  nova llei trans, que reconeix la voluntat de la persona com a únic requisit per fer el canvi de sexe al Registre Civil a partir dels 16 anys, s’ha aprovat definitivament al Congrés.

Per canviar de sexe a partir dels 16 anys no serà obligatori presentar informes mèdics o psicològics que acreditin disfòria de gènere, ni tampoc estar en un procés d’hormonació o haver-se sotmès a operacions.

Els menors d’entre 16 i 14 anys podran canviar el seu sexe al registre sempre que hi vagin acompanyats dels seus pares o tutors legals; als 12 i 13 anys necessitaran autorització judicial.

El canvi de sexe al Registre Civil es farà en dues fases. Primer se sol·licita amb un formulari i, en un termini de tres mesos, la persona interessada compareixerà per ratificar la decisió. 

Prohibeix les teràpies de reconversió 

Un altre element de la norma és la prohibició expressa de les teràpies de reconversió que tinguin com a finalitat modificar l’orientació sexual de les persones, amb independència del consentiment que hi poguessin haver prestat o els seus representants legals.

Mateixes responsabilitats

Els homes que canviïn el seu sexe no eludiran les condemnes per violència masclista, ja que es mantindran les obligacions jurídiques que qualsevol persona tingués abans de rectificar-ne el sexe.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure