L’eix Besòs s’uneix contra el delicte

Es coordinen les sales de comandament policial, s’implementaran estratègies conjuntes contra les ocupacions i s’incrementaran els controls d’armes i salut pública

El passat 13 de febrer alcaldes, alcaldesses i regidors de seguretat de municipis de l’eix Besòs es van reunir al Centre d’Art Contemporani de Can Sisteré de Santa Coloma de Gramenet amb l’objectiu de millorar la coordinació policial en el territori. A la reunió hi van participar les alcaldesses i alcalde dels municipis de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon; de Sant Adrià de Besòs, Filo Cañete; de Badalona, Xavier García Albiol; de Montcada i Reixach, Bartolomé Egea; i el Tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle.

En aquesta trobada es va acordar la creació de dos nous espais per treballar conjuntament les problemàtiques comunes relacionades amb la seguretat als cinc municipis i definir les prioritats d’acció policial: d’una banda, una Comissió Intermunicipal de Seguretat Pública del Barcelonès Nord, que es reunirà trimestralment i alternarà les sessions entre les diferentes Juntes Locals de Seguretat de cada municipi; i d’altra banda, un espai de coordinació operativa entre els regidors i regidores responsables de seguretat ciutadana, que comptarà amb la participació dels comandaments de les policies locals.

Les prioritats que es van establir a la reunió van ser les següents:

  • Controls de salut pública i armes blanques
  • Operatius territorials coordinats
  • Lluita contra les ocupacions amb actuacions integrals
  • Control i prevenció d’incendis i de les infraccions derivades de l’emergència per sequera
  • Sistema de comunicació operativa conjunta entre les sales de comandament policial

Pel que fa a les accions, es valorarà la posada en marxa d’operatius conjunts a les zones limítrofs entre ciutats per a controls d’alcoholèmia i drogues, controls de trànsit, circulació i transport de mercaderies, lluita contra la venda il·legal i control d’armes blanques.

La Comissió Intermunicipal de Seguretat Pública del Barcelonès Nord centrarà la seva tasca, en una primera fase, en el seguiment de les activitats que es desenvolupen a la Serralada de Marina en el riu Besòs: prevenció d’incendis forestals i infraccions associades i actuacions de control i seguiment d’activitats contra el medi ambient i l’ús incívic dels espais naturals. A més a més, els comandaments operatius posaran en marxa un sistema de coordinació i alerta permanent per abordar les accions de suport mutu, a banda de la planificació dels operatius conjunts.

També es farà especial èmfasi en els delictes de violència de gènere, la prostitució, els delictes contra el patrimoni i els grups delictius organitzats. S’aprofundirà en la coordinació de les unitats especialitzades, com la USIR o el GEIP, per lluitar contra els delictes d’usurpació de bens immobles i les ocupacions delictives i vinculades a grups organitzats.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure