L’Audiència Nacional arxiva la causa contra l’exgerent Pascual Vela, imputat en el cas Pretòria

29/04/13. L’advocat estudia emprenen accions legals contra l’exjutge Baltasar Garzón

29/04/13. L’Audiència Nacional ha arxivat la causa contra Pascual Vela, l’exgerent de Serveis Municipals de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet imputat en el cas Pretòria des de finals de l’any 2009. Segons l’auto emès dijous pel jutge Pablo Ruz no existeixen «dades objectives» que demostrin la implicació de Vela en cap fer delictiu. L’advocat de Vela, Albert Boada, ha explicat que el seu client ha patit una situació «molt dura» i ara estudiarà si s’emprenen accions legals contra l’exjutge Baltasar Garzón, per haver-lo imputat injustament: «Cal analitzar si els indicis amb els que va treballar la policia judicial i el jutge instructor són de suficient consistència per intentar plantejar una demanda».

Vela estava acusat d’haver manipulat l’adjudicació de les obres d’una escola bressol, l’haver alterat processos de selecció de personal i d’haver desviat fons europeus. Segons el jutge Ruz, però, «no es pot corroborar» que Vela manipulés cap concurs públic de contractació d’obres, ni que influís en cap procés de selecció de personal. Tampoc hi ha «cap base», diu el jutge, per acusar-lo de desviar fons europeus.

L’advocat de Vela, Albert Boada, ha lamentat que la instrucció hagi estat tan llarga i denuncia el «deteriorament» personal, econòmic i professional de Vela al llarg d’aquests tres anys i mig en els que ha estat imputat. «L’operació havia de ser una gran taca d’oli per tota Catalunya. Sovint la imaginació de la policia judicial és molt gran i això està quedant en no res. Es va desinflant el cas», ha etzibat.

És per això que ara s’estudiarà emprendre accions legals contra Garzón, així com altres mesures per al rescabalament dels perjudicis que ha patit Vela durant aquest període: «Cal analitzar si els indicis amb els que va treballar la policia judicial i el jutge instructor son de suficient consistència per intentar plantejar una demanda».

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure