Dues-centes aus al riu Besòs

29/04/13. El parc, que rep cada any mig milió de visitants, s’ha consolidat com a espai ciutadà de referència alhora que ha augmentat la biodiversitat present a la zona.

29/04/13. Fins fa poc, biodiversitat i riu del Besòs eren dos conceptes que difícilment podien anar junts. Des de l’any 2000, però, la recuperació paisatgística i ambiental de la llera ha fet possible la regeneració de nous hàbitats —canyissos, aiguamolls, prats fluvials— i ha afavorit la presència continuada d’espècies d’aus que fa uns anys no es veien. En aquests moments, al parc fluvial, s’hi troben 200 diferents especies d’aus. Any rere any, sobretot des del 2009, s’ha pogut comprovar un increment de la biodiversitat present a la zona.

Els ocells són el grup de vertebrats més ben representats i el seu estudi continuat permet usar-los com un indicador de l’estat de conservació de l’espai i com una eina per a la sensibilització ambiental. La presència cada cop més regular d’ocells piscívors, com el blauet, el corb marí gros, el bernat pescaire o el martinet blanc indiquen que les poblacions de peixos s’han establert a la llera. D’altra banda, s’hi reprodueixen un bon nombre de parelles d’ànecs collverd i polles d’aigua, així com el trist i el rossinyol bord. A l’estiu destaca la reproducció del corriol petit i de la boscarla de canyar. La zona del parc on crien més espècies d’ocells és la dels canyissars, que és la més tranquil·la i la que té més diversitat d’hàbitats. Finalment, es confirma la presència de quatre espècies diferents de peixos.

Mig milió de visitants de mitjana
El parc fluvial del Besòs rep cada any, de mitjana, 500.000 visitants, una xifra que parla clarament de la recuperació per a l’ús públic d’un espai abans degradat. El parc també representa un canvi important de concepció de la mobilitat per la ciutat, ja que el seu carril bici —molt utilitzat— permet travessar la ciutat d’una manera ràpida, agradable i sense cotxes.

Els horaris del parc fluvial es fixen seguint criteris de seguretat de les persones, entre d’altres. El de primavera (del 21 de març al 20 de juny) és de 10.00 a 18.00 hores i el d’estiu (del 21 de juny al 20 de setembre) és de 10.00 a 21.00 hores.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure