L’AMB impulsa el projecte Innnova en femení contra la bretxa de gènere durant la covid-19

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat el projecte Emprèn i Innova en femení, comprès dins del pla ApropAMB, al qual destinarà 16,6 milions d’euros per finançar actuacions impulsades pels municipis de la metròpolis de Barcelona per tal de lluitar contra els efectes de la covid-19 en l’activitat econòmica i social. Aquesta iniciativa posa el focus en l’acompanyament de les dones en el seu camí cap a l’emprenedoria, així com en el manteniment dels llocs de treball actuals.

El col·lectiu de dones treballadores és un dels grups més vulnerables davant les crisis com l’actual, provocada per la pandèmia de coronavirus. Segons l’Organització Internacional del Treball, les dones constitueixen un alt percentatge dels qui treballen a temps parcial, en sectors informals i en un mercat laboral segregat i precari. Això fa que tinguin menys eines per afrontar les crisis i que per tant hagin patit amb més força els efectes secundaris de la lluita contra la covid-19.

El projecte no només busca la reivindicació dels drets de les treballadores, sinó també generar oportunitats laborals i acompanyar les iniciatives femenines existents cap a l’èxit.

Per altra banda, el pla també inclou ajudes en el lloguer d’espais per facilitar l’emprenedoria femenina. Així, es preveu concedir subvencions de fins al 50 % durant un període de 6 mesos.

Més col·lectius vulnerables

A part del col·lectiu de dones, el pla ApropAMB també donarà suport a projectes destinats a altres persones en situació de vulnerabilitat.

Un exemple d’això és la creació i gestió de circuits de captació i distribució alimentària i de productes sanitaris per a persones dependents o amb discapacitats.

Les dones joves, una altra clau

Una altra prioritat de l’ApropAMB és el col·lectiu dels joves d’entre 25 i 35 anys, als quals es vol ajudar a incorporar-se i mantenir-se al mercat laboral sobretot amb orientació i suport.

Així, el pla preveu ajudes directes per a empreses per tal que puguin mantenir una certa estabilitat i proporcionar una continuïtat en els llocs de treball dels joves.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure