L’AMB concedeix 400.000 euros de subvenció a Santa Coloma per a accions d’assistència als afectats pel desallotjament

Els recursos finançaran actuacions d’atenció a les famílies en situació d’emergència social

L’AMB ha aprovat la concessió de dues subvencions directes amb caràcter excepcional als ajuntaments de Badalona i de Santa Coloma de Gramenet.

Aquesta aportació de recursos està motivada per l’esfondrament al Carrer Canigó de Badalona, el passat 6 de febrer, així com pels desallotjaments preventius que han tingut lloc als dos municipis en les últimes setmanes, davant de l’aparició d’esquerdes i deficiències estructurals en diferents edificis residencials.

L’objectiu de les subvencions és cobrir les despeses d’atenció a les persones en situació d’emergència social produïda per l’esfondrament o el desallotjament d’edificis residencials en mal estat.

L’import dels ajuts atorgats és de 600.000 € en el cas de Badalona, i de 400.000 € en el de Santa Coloma de Gramenet. Les actuacions que se’n derivin hauran de realitzar-se entre el 6 de febrer i el 31 de desembre del 2024.

Esforç conjunt

El 26 de febrer, el vicepresident executiu de l’AMB, Antonio Balmón, va participar a la reunió del gabinet de crisi creat per l’esfondrament del bloc de pisos del carrer Canigó, integrat per laGeneralitat de Catalunya a través de la Secretaria de Territori, Urbanisme i Agenda Urbana i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, la Direcció General de Protecció Civil, l’Ajuntament de lBadalona i l’AMB.

Aquest gabinet té com a objectiu analitzar la situació, a partir dels informes tècnics que s’estan elaborant, i prendre decisions pel que fa a les actuacions que cal efectuar als edificis. També ofereix col·laboració tant en les tasques d’inspecció com pel que fa al sistema d’ajuts i reallotjament de les famílies que ho necessitin.

L’AMB, en l’àmbit de les seves competències i per tal de donar suport a les accions i iniciatives municipals destinades a la millora de les condicions i la qualitat de vida de la ciutadania, aprova subvencions de suport a les polítiques socials municipals, que s’atorguen als ajuntaments.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure