La Diputació facilitarà l’arribada de fons europeus a Santa Coloma

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha presentat aquest dimecres un conjunt de 87 projectes, amb un impacte total de 1.700 milions d’euros, que podrien rebre fons del programa europeu ‘Next Generation’ i ajudar a rellançar el territori. Marín ha remarcat el paper del govern provincial “d’assumir una funció activa en la vertebració de tot el nostre territori amb els fons europeus. Volem aglutinar i fer arribar a tot el territori i a tota la població aquests fons”.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Santa Coloma ha sol·licitat finançament per a diversos projectes, d’entre els quals ha estat seleccionat el de generació de nous programes de formació en nous nínxols d’ocupació i la segona fase de la rehabilitació integral de l’edifici de La CIBA, Espai de Recursos per a Dones, Innovació i Economia Feminista. L’alcaldessa, Núria Parlon, ha destacat que és important tenir suport de la Diputació de Barcelona per tal d’aconseguir nous fons europeus que arribaran en els pròxims anys amb el programa ‘Next Generation’: «Són una oportunitat per regenerar l’economia a la nostra ciutat. També tenim previstos programes de formació vinculats a oficis de sectors com l’alimentació i la creació cultural».

És per això que la Diputació inicia el programa ‘Next Diba. Projectes locals, participació i aliances per a la recuperació’, a partir del qual posa tota la seva infraestructura de suport a disposició dels ajuntaments per facilitar que puguin presentar-se a les convocatòries que convoqui el govern estatal en relació als fons europeus.

L’aposta de la Diputació té per objectiu que la corporació esdevingui un lobby del món local per ajudar als governs locals de la província en el procés d’identificació, sol·licitud, execució, justificació i avaluació dels projectes susceptibles de rebre fons del programa europeu ‘Next Generation’, per tal d’assegurar la seva viabilitat jurídica, tècnica i econòmica.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure