La desescalada arribarà dilluns i s’allargarà fins el juny

Ja podem començar a veure la fi d’aquest confinament.

A partir del dilluns, 4 de maig, els ciutadans i ciutadanes podrem tornar a determinats comerços, com a perruqueries, però no podrem viatjar fora de la nostra província fins el 22 de juny, tot això si les prediccions del Govern es compleixen.

Aquestes són les mesures detallades del pla aprovat aquest dimarts pel Consell de Ministres per a treure al país del confinament pel coronavirus en el qual porta ja gairebé 50 dies. La desescalada es distribueix en quatre fases: la fase 0 a partir del dilluns 4 de maig, la fase 1 a partir de l’11 de maig, la fase 2 a partir del 25 de maig i la fase 3 a partir del 8 de juny. El Govern anirà decidint quines províncies van avançant de fase de manera quinzenal.

A la fase 0, que és la que començarà dilluns, es permetrà passejar a nens i adults, sortir a fer exercici individualment i anar a determinats locals amb cita prèvia. La fase 1 es caracteritzarà perquè les províncies començaran de manera parcial algunes activitats de petit comerç, excepte grans centres comercials. L’obertura de la restauració serà del 30% i els hotels exclouran zones comuns.

Més llibertat arribarà al juny, amb la fase 2 ja que els centres escolars obriran les seves portes per a classes de reforç. A més, els cinemes o els teatres obriran amb la meitat de l’aforament. Finalment, a la fase 3 es generalitzarà la mobilitat en general, els grans centres comercials permetran la meitat de l’aforament, així com també la restauració.

Serà a partir del 25 de juny que es permetrà el desplaçament entre províncies, però l’ús de mascaretes fora de la llar i al transport públic serà altament recomanat.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure