Santa Coloma comença aquest dilluns la fase 0 del desconfinament

Han passat sis setmanes, des del 14 de març, quan va començar l’estat d’alarma a Santa Coloma de Gramenet, i a la resta del país. Després d’aquestes setmanes, i una nova realitat, aquest dilluns comença la fase 0 del pla del govern espanyol del desconfinament. Des de fa una setmana, amb la sortida dels menors de 14 anys als carrers, s’ha vist més moviment als carrers de Santa Coloma. Dissabte era el torn, per franges, d’esportistes per fer una mica d’esport a l’aire lliure i la població en general per passejar. Les persones d’entre 14 i 70 anys poden sortir a fer esport i caminar entre les 6 i les 10 del matí o entre les 8 i les 11 de la nit; aquests passejos s’han de fer en un radi d’un quilòmetre respecte al domicili, i amb una persona amb la qual es convisqui. Els dependents que hagin d’anar acompanyats d’un cuidador i els majors de 70 anys poden sortir entre les 10 i les 12 o entre les 7 i les 8 del vespre, mentre que per als menors de 14 anys es restringeix la franja horària que s’havia permès fins ara: podran sortir entre les 12 del migdia i les 7 de la tarda (durant una setmana ha estat fins a les nou de la nit). Pel que fa a l’esport individual, aquell que no té contacte físic, es pot practicar en la mateixa franja horària que els passejos, és a dir, de 6 a 10 del matí i de vuit a onze de la nit sense sortir del municipi.

Comença la fase 0, establiments amb cita prèvia

En aquesta fase 0 només poden obrir locals i establiments amb cita prèvia per atendre de manera individual els clients. S’establieix un horari de preferència per a les persones majors de 65 anys i, en cas de servei professional que impliqui contacte amb el client, cal utilitzar mascareta i guants. En aquesta primera fase poden obrir perruqueries, restaurants i cafeteries només per fer menjar per emportar. La fase 1, si la corba de contagis és manté, arribaria l’11 de maig. Aquesta fase permetria l’obertura generalitzada de locals i establiments, des de ferreteries a sabateries, per exemple. L’aforament seria limitat al 30% i s’haurà de garantir la distància mínima de dos metres entre clients. Es mantindria l’horari de preferència per a les persones de més de 65 anys. Es podrien reiniciar els mercats a l’aire lliure que no siguin sedentaris i mantenint sempre les distàncies de seguretat. La limitació de l’aforament en aquests espais serà del 25%. Els grans centres comercials seguiran tancats. En la fase 2, el 26 de maig, es podran obrir els grans centres comercials amb un aforament limitat al 40% i mantenint la distància de seguretat. Es podrà ampliar l’aforament a un terç en el cas dels mercats a l’aire lliure. En la fase 3, el 10 de juny, es podran utilitzar les zones comuns dels centres comercials, però només al 50% de la seva capacitat i mantenint la distància de seguretat entre clients.

Perruqueries poden obrir a partir d’aquest dilluns

A partir de dilluns 4 de maig, poden començar a obrir alguns locals i establiments amb cita prèvia per atendre de manera individual els clients. Un d’aquests establiments seran les perruqueries, un dels negocis que més té Santa Coloma de Gramenet. S’estableix un horari de preferència per a les persones majors de 65 anys i, en cas de servei professional que impliqui contacte amb el client, cal utilitzar mascareta i guants. De fet, algunes perruqueries consultades per aquest mitjà ja tenen hores demanades per les primeres jornades, sobretot tenint en compte que pocs clients podran estar a dins de l’establiment a la vegada.

Santa Coloma posa en marxa una prestació social de 400 euros

L’Ajuntament de Santa Coloma ha posat en marxa una ajuda municipal, que s’haurà de tornar, per poder pagar les necessitats bàsiques, destinada a treballadores i treballadors de la ciutat que estan patint un retard en el cobrament de les prestacions d’atur vinculades a l’expedient de regulació d’ocupació temporals o permanents. L’allau d’expedients de regulació presentats per les empreses per suspendre els contractes de treball mentre dura el confinament (un total de 4 milions de treballadors afectats) ha fet impossible que es compleixin els tràmits necessaris pel Servei d’Ocupació perquè les prestacions per desocupació arribin a ser cobrades per totes les persones treballadores afectades en la primera data prevista (10 d’abril). Això ha significat que a mesura que passen els dies, moltes famílies treballadores estiguin en risc de no cobrir necessitats bàsiques, per falta de mitjans econòmics, fins a rebre aquestes prestacions. Amb l’objectiu de proveir de recursos econòmics a les famílies treballadores afectades per la cobertura de les necessitats bàsiques, l’Ajuntament concedirà una prestació de 400 €, reintegrables en dos terminis posteriors al cobrament regularitzat de la prestació d’atur. Inicialment s’ha pressupostat una partida de 284.800 € per aquesta nova ajuda. Per rebre l’ajuda ha d’estar empadronat a Santa Coloma de Gramenet, està inclòs en un ERTO o ERO i no haver iniciat l’ingrés, en la data de la sol·licitud, de les prestacions corresponents per desocupació total o parcial. Les persones interessades poden fer el tràmit a l’Ajuntament, mitjançant una instància.

Obert el Parc Fluvial del Besòs

Des del passat dissabte, el Parc Fluvial del Besòs ha tornat a obrir els seus accessos entre les 8 del matí i les 18 h de la tarda. La mesura vol donar resposta a les necessitats de la ciutadania d’espais verds adaptats un cop s’ha estipulat que, a partir d’aquesta data, es permet el passeig i la pràctica individual d’esport sense contacte i amb una durada màxima d’una hora al dia i respectant sempre les distàncies de seguretat. Els ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Barcelona, juntament amb la Diputació de Barcelona, encarregada de la gestió del Parc Fluvial del Besòs, han acordat obrir el Parc Fluvial del Besòs per tal de donar resposta a les necessitats de la ciutadania d’espais verds adaptats al passeig i a la pràctica individual d’esport sense contacte. Per tant, des d’aquest dissabte, el Parc Fluvial del Besòs ha obert els seus accessos des de les 8 del matí fins a les 18 h de la tarda.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure