ICV-EUiA proposa crear una taula sectorial per abordar la polèmica del menjador social

01/02/13. El grup municipal d'ICV-EUiA ha fet una proposta per abordar la polèmica sorgida aquesta setmana arran de la inspecció al menjador social ubicat a l'Ateneu. Els ecosocialistes, socis de govern amb el PSC i CiU, consideren que s'ha de crear una taula sectorial que integri tots els actors que treballen en l'àmbit dels Serveis Socials i analitzar les necessitats de la població. 

01/02/13. El grup d’ICV-EUiA proposa crear una taula sectorial per abordar la situació arran de la inspecció, aquest dilluns, del menjador social que gestiona Menjar per a Tothom. En una nota de premsa, ICV-EUiA (soci de govern) considera que la taula sectorial s’hauria d’emmarcar en el Consell municipal de Serveis Socials i hauria d’implicar professionals, persones i entitats que treballen en aquest àmbit per tal de dur a terme  “una anàlisi de les necessitats reals de la població per dissenyar el servei que necessitem a la ciutat”. Tot i així, la seva proposta defensa un servei integral que estigui gestionat des de la institució municipal però que compti amb les entitats civils i amb la participació de les persones afectades, per tal d’evitar “el model assistencial amb visió caritativa”.

 

La proposta d’ICV-EUiA arriba després de la polèmica per la inspecció que el departament de Benestar Social i Família va fer dilluns a les instal·lacions del menjador, ubicades a l’Ateneu Popular Julia Romera (c. Sant Ramon, 51) i que va avançar aquest diari va ser motivada per una alerta de l’Ajuntament. Aquest matí, fonts del departament confirmaven que va ser de la de cap dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Santa Coloma d’on va sortir la petició. “Va enviar un correu electrònic bastant informal perquè té un contacte aquí i preguntava si al departament teníem constància de la existència del menjador social”, han assegurat les mateixes fonts, tot insistint que "no es tracta de cap denúncia ni s'ha tancat el menjador". L’Ajuntament ha declinat fer cap tipus de declaració i ha eliminat el comunicat de premsa sobre el polèmic assumpte.

 

Aquesta tarda, l’entitat Menjar per a Tothom i l’Ateneu han convocat un concentració (18.30 hores, plaça de la Vila) per rebutjar la consulta que va motivar la inspecció i defensar la tasca del servei. 

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure