Nou recurs contra les injustícies

01/02/13. Neix l’Oficina dels Drets Socials per assessorar sobre problemàtiques derivades de la crisi

 

01/02/13. La hipoteca que la Rosa va signar fa temps amb una entitat bancària conté la maleïda clàusula del sòl. Això vol dir que les baixades de l’euríbor, el tipus d’interès amb què es calculen les hipoteques, no li beneficien. Paga sempre el mateix. “Estic convençuda que és un problema que afecta a molta gent”, assegura. Ho diu posant-se com a exemple. “Ningú em va avisar que havia acceptat aquesta condició. Com és obvi, si ho hagués sabut no ho hagués fet”, explica. Però una informació escoltada a la televisió sobre aquesta clàusula li ha dut a fer el pas. “M’han dit que és abusiva i il·legal. És veritat?” A l’altra banda, dues advocades l’escolten amb atenció. Som a l’Oficina de Drets Socials. Són les set del vespre. Acaben d’obrir i ja hi ha gent esperant.

 

L’Oficina de de Drets Socials és un servei impulsat per l’Ateneu Popular Julia Romera que ofereix assessorament legal a ciutadans que necessitin consultar sobre diverses problemàtiques, com són les relacionades amb l’habitatge (hipoteques o lloguers), bancàries (participacions preferents), amb l’àmbit laboral (prestacions socials) i d’estrangeria, entre d’altres. “Es tracta d’un primer assessorament per tal d’orientar l’afectat i buscar les vies per poder solucionar el seu cas”, explica la Mireia Aguilar, membre de l’Ateneu. I és que, la resolució dependrà la complexitat dels casos. “Potser és una qüestió en la qual cal obrir un procediment judicial. Evidentment, la solució no és immediata i des d’aquí el que es farà és orientar l’afectat per trobar la millor via de resolució”, aclareix. 

 

La filosofia de l’Oficina és fer xarxa i aconseguir que els mateixos afectats s’involucrin i ajudin altres persones que pateixen situacions similars. “De fet –diu Aguilar- això ja passa amb les persones afectades per la hipoteca que són els que acaben per informar els altres”. Amb tot, el que es vol evitar és el caire assistencial que per inèrcia poden portar aquest tipus de serveis. “Aquí ens hem d’implicar tots”, comenta. La Rosa ho intenta amb un petit granet de sorra. “Estaria bé fer córrer la veu”, proposa. “Hi ha més gent afectada per la clàusula del sòl. N’hi ha molta. Hem de fer força”, clou, mentre deixa el seient al següent veí. És el primer dia, però a cua s’ha allargat. 

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure