Exporten a Colòmbia el model de regeneració urbana de Santa Coloma

05/09/13. L’Ajuntament de Santa Coloma i l’agència HABITAT de les Nacions Unides han signat un conveni de col·laboració per tal de participar en el procés de transformació urbana i social de Manizales (Colòmbia).


05/09/13. Santa Coloma cooperarà amb la ciutat de Manizales (Colòmbia) en el procés de regeneració urbana i social, el desenvolupament sostenible i la millora de l’accessibilitat d’aquesta localitat colombiana. Ho farà gràcies al conveni de col·laboració que l’Ajuntament ha signat amb l’agència HABITAT de les Nacions Unides en el marc del projecte “Ciutat-Ciutat”.

La iniciativa, que compta amb la participació del Fons Català de Cooperació per al Desenvolupament, l’Ajuntament de València, l’Ajuntament de San Sebastián de los Reyes i Restauradors Sense Fronteres, permetrà que tècnics de Manizales puguin conèixer de primera ma els projectes de millora urbana i cohesió social que han transformat Santa Coloma per adaptar-los a la localitat colombiana.
 
Durant la presentació del projecte, l’alcaldessa ha posat en relleu la transformació que ha viscut la ciutat de Santa Coloma en aquests darrers 30 anys, com “exemple de col·laboració i implicació entre la societat civil i les administracions públiques”. Parlon ha destacat que “Santa Coloma pot aportar la seva experiència a Manizales, quant als projectes urbanístics i socials que han suposat  la millora de les condicions de vida dels colomencs i les colomenques, i alhora aquelles iniciatives d’igualtat d’oportunitats i de millora d’espais com el front fluvial del Besòs, entre d’altres”.
 
La representant d’Hàbitat de Nacions Unides, Teresa Godoy, ha destacat el Programa de mobilitat i accessibilitat de l’Ajuntament de Santa Coloma com un exemple de bones pràctiques que pot ser traslladable a Manizales. Aquesta ciutat colombiana actualment té greus problemes de mobilitat, sobretot quant a la convivència entre els vehicles i els vianants, entre d’altres problemàtiques.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure