Es busca un nom per a la moneda digital local

03/11/2016 – Tothom que hi vulgui participar ho podrà fer a través de les urnes instal•lades per la ciutat o al web municipal abans del 25 de novembre.

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha presentat aquest dimarts el procés participatiu que ha engegat l’Ajuntament per preguntar a la ciutadania sobre el om que ha de tenir la moneda digital local.

Durant la presentació també s’ha protagonitzat una demostració sobre el funcionament del nou sistema de pagament, realitzant una compra a un dels establiments que ja ha mostrat la seva adhesió. El pagament s’ha realitzat amb un telèfon mòbil i al comprovant de la compra ja figura que s’ha abonat amb moneda de Santa Coloma, una moneda que equivaldrà a un euro.

Per recollir les opinions sobre el nom que ha de tenir la nova moneda digital colomenca, s’ha posat en marxa la campanya municipal ‘Cap a una moneda local, posa-li nom’. En aquest sentit, el govern ha editat unes butlletes per emplenar i s’han posat urnes a les quatre biblioteques de la ciutat, als centre cívics i a la Casa de la Vila per a que tothom hi pugui lliurar les seves propostes de nom. També es poden suggerir noms a través del web municipal.

El termini de recollida de les propostes de nom és el 25 de novembre, i entre totes les rebudes es triarà una persona guanyadora que rebrà un xec equivalent a 500 euros en moneda digital, que podrà gastar als comerços de la ciutat que formin part de la xarxa de la moneda local.

Objectiu: millorar l’economia

Fa un any i mig que el consistori colomenc va iniciar el procés per implantar una moneda digital local. Per a l’alcaldessa l’objectiu és “augmentar les vendes del comerç i del teixit productiu de la pròpia ciutat, fidelitzant els consumidors i obtenint efectes positius sobre l’ocupació local, al temps que volem contribuir a guanyar en sentiment de pertinença i a la canalització de la despesa pública.

L’Ajuntament forma part del consorci europeu per al projecte Digipay4Groth, que coordina plans pilots d’implantació de moneda digital a localitats de tres països europeus. Per a la realització del projecte en un termini de tres anys, el consistori colomenc ha rebut una subvenció de 132.028 euros per part de la Comissió Europea.

El sistema de pagaments es farà amb una plataforma software especialitzada, anomenada Cyclos, que opera amb una base tecnològica de tres canals de pagament, una pàgina web i la tecnologia mòbil (SMS i APP).

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM