En marxa l’Agenda Urbana de Santa Coloma de Gramenet

0
29

La ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i l’alcaldessa, Núria Parlon, han signat aquest divendres el conveni. El MITMA destina 250.000 euros dels fons Next Generation per al Pla d’Acció de l’Agenda Urbana local que servirà de model a altres municipis.

La Ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), Raquel Sánchez, i David Lucas, Secretari General d’Agenda Urbana i Habitatge, han visitat l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet on han signat el conveni per al desenvolupament de l’Agenda Urbana amb l’alcaldessa, Núria Parlon.

L’alcaldessa, Núria Parlon, ha qualificat l’Agenda Urbana de “eina estratègica per a la transformació de la nostra ciutat. Aquesta firma té un valor simbòlic molt important per a nosaltres. Segur que posarem en marxa l’Agenda Urbana amb polítiques públiques transformadores amb les perspectiva feminista inclosa». Parlon ha afegit “l’Agenda Urbana, amb els fons Next Generation, és una oportunitat immillorable per dissenyar la Santa Coloma del futur”.

La ministra, Raquel Sánchez, ha definit l’Agenda Urbana com “un nou contracte social amb la ciutadania que les institucions públiques estem obligats a liderar. Construir la convivència o restaurar-la quan es fa malbé, fonamentar la prosperitat des del respecte al medi ambient i crear nous espais democràcia«.

També ha destacat tot allò que uneix el ministeri que encapçala amb la nostra ciutat, “compartim amb Santa Coloma, garantir el dret a l’habitatge, fomentar la cohesió social, impulsar una mobilitat sostenible i vertebradora, regenerar espais urbans, i rehabilitar el patrimoni arquitectònic. Compartim també l’impuls de la rehabilitació com a estratègia fonamental per millorar la qualitat de vida dels nostres veïns”.

El desplegament d’aquest Pla d’acció suposarà per a Santa Coloma el salt definitiu cap a una ciutat més habitable, verda, social i amb una mirada netament feminista. L’Agenda Urbana local consolidarà les polítiques de cura de la biodiversitat, tenint com a nucli la recuperació del Riu Besòs i la seva integració amb el Parc de Can Zam i la Serralada de Marina.La mobilitat sostenible, la regeneració urbana i la rehabilitació del parc d’habitatges, en la línia de dignificar l’espai públic i prevenir les vulnerabilitats socials, seran també eixos d’aquesta Agenda Urbana.