Els robatoris amb viòlencia i els furts baixen un 21% i un 7%, respectivament, a Santa Coloma

Les dades d’Interior assenyalen un descens de l’1,8% dels delictes penals durant el primer trimestre del 2023

El Ministeri de l’Interior, a través de la Secretaria d’Estat de Seguretat, ha fet públic les dades d’infraccions penals registrades a les Comunitats Autònomes, Províncies i Municipis de més de 20. 000 habitants durant el primer trimestre del 2023. D’aquestes dades es desprèn que Santa Coloma de Gramenet disminueix les seves xifres de criminalitat total durant aquest període en un 1,8%.  En concret, pel que fa a la criminalitat convencional, s’ha reduït un 2,7%. Els robatoris amb violència i intimidació i els furts són els delictes que més han baixat, amb un descens del 21,7% i 7,3%, respectivament.

Tendència a la baixa

L’alcaldessa, Núria Parlon, ha valorat molt positivament aquest nou descens i ha afirmat: «Honestament, crec que aquestes noves dades confirmen la tendència a la baixa a la comissió de delictes a conseqüència de l’aplicació de les polítiques i actuacions en qüestió de seguretat pública que fem des de Policia Local, amb unitats com la USIR, i en col·laboració amb la resta de Forces de Seguretat, Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil, i que veiem novament com recullen els seus fruits. És una bona notícia per a Santa Coloma i per als seus ciutadans i ciutadanes”.

Delictes cibernètics

D’altra banda, l’informe especifica un augment dels delictes derivats d’infraccions penals comeses per mitjans cibernètics. Aquests augmenten un 5,2%. En concret, les estafes informàtiques augmenten en un 5,3% mentre que la resta de ciberdelictes es mantenen en xifres anteriors a aquest informe.

Augment regional

En dades comparatives s’assenyalen els descensos de delictes a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet, mentre que les dades de Catalunya i de la província de Barcelona apunten a un augment de l’11,3% i el 12,1% respectivament.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure