Les elèctriques guanyen 917 milions l’any per l’excés de potència contractada

Set de cada deu famílies tenen contractada una potència superior a la que necessiten i això els genera una despesa més alta

L’excés de potència contractada és una de les principals vies d’ingressos de les companyies elèctriques. Reduir-la és una manera fàcil d’aconseguir estalviar per part del consumidor, però no tothom és conscient d’aquesta possibilitat.

L’organització de consumidors Facua ha calculat que, ara mateix, l’excés de potència representa 916,9 milions d’euros anuals. Si l’IVA tornés a ser del 21%, superaria els 1.100 milions d’euros, segons l’estudi que ha fet amb dades de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

Set de cada deu habitatges tenen més potència de la que necessiten, tant al mercat regulat com al lliure, segons la CNMC. En horari punta (de dilluns a divendres de 8.00 a 0.00), el 69,7% de consumidors domèstics paguen de més una mitjana d’1,4 quilowatts (kW).

En funció de quins electrodomèstics es tinguin, de l’ús que se’n faci i de la mida de l’habitatge, és possible rebaixar la potència contractada i estalviar uns dines, mantenint les mateixes prestacions per la teva llar. Hi ha calculadores online que permeten tenir una idea de la potència adequada a cada cas o també pot orientar un professional.

Fins a 70 euros anuals

Per cada kW contractat de més es paguen gairebé tres euros al mes de mitjana, però varia molt segons la tarifa que es tingui i amb xifres més altes al mercat lliure que al regulat. La conclusió és que els consumidors paguen innecessàriament entre 2,40 euros i 5,84 al mes.

Això són cada any entre 28,81 i 70,12 euros per kW. La tarifa més baixa localitzada per Facua és la d’Holaluz i la més alta la de Gana Energía.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure