El Punt d’Atenció a l’Emprenedor/a de Santa Coloma, el vuitè amb més activitat de tota la província de Barcelona

Tanca el 2023 amb 72 tramitacions, entre altes i baixes. En total s’han gestionat 54 altes d’autònoms i 5 societats limitades

El nostre Punt d’Atenció a l’Emprenedor/a (PAE) de Santa Coloma ha realitzat 72 tramitacions (altes i baixes d’empreses) durant el 2023. Amb aquesta activitat, se situa al vuitè lloc del rànquing de la província de Barcelona i al tercer, si agafem com a referència el darrer quadrimestre de l’any.

Al llarg de l’any, s’han atès 54 altes de persones empresàries individuals (29 dones i 25 homes), 5 altes de societats limitades, liderades per homes i s’han gestionat les baixes d’11 persones empresàries individuals (5 homes i 6 dones) i de dues societats limitades. Pel que fa al perfil de les persones usuàries, destaca el de les persones autònomes i empresàries a títol individual d’edats compreses entre els 26 i els 55, tot i que la franja d’edat més nombrosa és la que va dels 41 als 55 anys. Quant als sectors, serveis a empreses, serveis personals i comerç són els majoritaris.

Tercer, al 4t quadrimestre

El millor trimestre de l’any ha estat el quart, quan es van tramitar 21 noves altes: 19 corresponen a empresaris/àries a títol individual (11 dones i 8 homes) i 2 a societats limitades (impulsades per homes). Pel que fa a les baixes – un altre dels tràmits que es pot fer a través del PAE – se n’han gestionat 4 (3 dones i 1 home). En aquest quadrimestre Grameimpuls es va situar al tercer lloc del rànquing de tota la província de Barcelona.

El PAE facilita a les persones emprenedores la constitució de noves empreses i, també, el cessament de l’activitat dels autònoms, societats civils i societats limitades, mitjançant un sistema electrònic, ràpid, eficient i gratuït. Donar-se d’alta com a empresari\ària individual o crear una societat civil es pot formalitzar en menys de dues hores. En el cas de voler crear una societat limitada (SL), mitjançant el PAE, es pot constituir registrar i amb el NIF definitiu en menys de tres dies per un import inferior als 200 €, incloent el pagament de la notaria i les taxes del Registre Mercantil.

Un recurs ben valorat

Des del PAE, s’ofereix informació sobre els ajuts, les bonificacions i les reduccions que poden gaudir els nous/ves autònoms/es, així com les cotitzacions a la Seguretat Social i la prestació de cessament d’activitat. El PAE és un servei molt ben valorat per les persones usuàries, donat que la satisfacció mitjana recollida en les enquestes es troba en 9,94 punts sobre 10.

Foto: GRAMEIMPULS

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure