El ple aprova regular les opinions del butlletí municipal

26/02/13. L’equip de govern (PSC, ICV-EUiA i CiU) i Gent donen suport a la moció presentada per l’entitat Santa Coloma Conviu

26/02/13. L’Ajuntament de Santa Coloma elaborarà un reglament de mitjans de comunicació que implicarà la regulació del seu butlletí municipal. Aquesta decisió no és nova, està recollida al Pla d’Acció Municipal del mandat, però va centrar el debat d’ahir del ple, després que l’entitat Santa Coloma Conviu presentés una moció on reclama “un mecanisme” per tal d’evitar que les opinions “d’odi” de PxC apareguin mes rere mes a l’espai dedicat als grups municipals del Full Informatiu.

 

L’entitat va demanar “tolerància zero” amb les opinions que fomenten la discriminació per raó d’ètnia o religió i enfronten els veïns i va exigir una moratòria fins que no s’aprovés un sistema per evitar opinions intolerants. Fins a vuit entitats van demanar la paraula per donar suport a la moció i insistir en la importància del respecte per enfortir la convivència. Moltes d’elles van destacar que les opinions de Plataforma, més enllà de la llibertat d’expressió, atempten de ple contra els drets fonamentals.

 

La moció va trobar el suport de Gent i l’equip de govern, tot i que amb esmenes, ja que cap dels tres partits va defensar la moratòria exigida. Susanna Abelló (CiU) va insinuar que “l’Administració té mecanismes legítims”, en referència a la denúncia contra les opinions de PxC al Full que fa unes setmanes l’equip de govern i Gent van fer davant la fiscalia. La mateixa idea va defensar el portaveu del PSC, Esteve Serrano que, a més, va demanar les entitat i els partits “generositat” per lluitar contra actituds de caire racista. Igual que minuts abans havia fet el portaveu d’ICV-EUiA, Siscu Sánchez, reclamant “sumar esforços i complicitats”.

 

La discussió, que es va allargar més d’un hora, va acabar amb enrenou després que el portaveu de PxC, Juan Gómez, amb un to desafiant, es volgués saltar la negativa de l’alcaldessa Núria Parlon (PSC) a replicar. La insistència de Gómez i la falta de respecte cap als assistents van obligar Parlon a suspendre el ple, sense acabar de discutir la resta de mocions. 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure