El menjador municipal atendrà els usuaris del menjador de l’Ateneu

26/02/13. L’Ajuntament i l’entitat Menjar per a Tothom acorden treballar per crear un centre d’atenció social integral

26/02/13. Després d’un mes de polèmica i diverses reunions, per fi, hi ha solució. El menjador municipal donarà servei a tots els usuaris que fins ara acudien al menjador social que gestiona l’entitat Menjar per a Tothom a l’Ateneu. L’Ajuntament oferirà àpats de manera gratuïta de dilluns a divendres al menjador municipal, situat al barri de Singuerlín.  D’aquesta manera, es tanca un mes de retrets mutus que han servit, però, per demostrar que malgrat les diferències, l’enteniment és possible.

 

L’acord va més enllà de la simple absorció del servei de l’Ateneu al menjador municipal. I és que, les dues parts s’ha compromès a impulsar un grup de treball format per entitats ciutadanes i professionals dels Serveis Socials que analitzi les accions en aquesta matèria amb l’objectiu de crear un nou model de menjador més integral, que inclogui altres serveis, a més de garantir els àpats per les persones més vulnerables. “És un acord del 90%”, explicava fa uns dies Marc Martínez, membre de Menjar per a Tothom. L’entitat està satisfeta amb el resultat i assegura que estarà vigilant amb els compromisos que ha adoptat el govern de la ciutat.

 

El trasllat d’usuaris cap al menjador municipal es farà de manera progressiva, però des de l’entitat es creu que en cap cas superarà el període de sis mesos establert per la Generalitat en la inspecció que va fer esclatar la polèmica, ara fa un mes.

 

L’acord va passar pel ple de febrer celebrat dilluns en forma de moció. Tots els grups excepte el PP –s’hi va abstenir- van votar a favor de la iniciativa. Tot i això, no van faltar les crítiques i les demandes de dimissió del tinent d’alcalde, Raúl Moreno, que va aprofitar la paraula per fer una cronologia dels fets i reiterar que la prioritat del govern de Santa Coloma és l’atenció social. L’Ajuntament destina en aquesta partida 12 milions d’euros.

 

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure