spot_img
spot_img

El Parc de Can Zam avança

Aquest projecte comprèn el condicionament d’emergència del Parc de Can Zam derivat de la situació de pandèmia i en el qual, com a primera intervenció, es prioritza l’increment de superfície de l’espai públic en un disseny de mínims que possibiliti la posada en servei d’aquest nou espai. Aquestes primeres intervencions estan recollides dins el «Pacte Local per a la Reconstrucció social, econòmica i cultural» subscrit per tots els grups municipals amb representació al consistori el 22 de juliol de 2020, dins de l’eix «Canvi Climàtic i Territori», i en una de les seves mesures i actuacions principals: «Guanyar espai públic i qualitat ambiental per la gent».

Es planteja, per tant, com la primera part d’un projecte molt més ampli i que recollirà les propostes ciutadanes fruit del procés participatiu celebrat el 2018 i en què van participar més de 5.000 colomencs i colomenques concretant un acord sobre el Pla d’Usos de Parc.

El projecte obeeix al designi ciutadà i s’avança en aquest context, per donar cabuda futura a les preferències de la majoria dels colomencs i les colomenques. Les propostes han estat validades i consensuades, com és preceptiu, amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona; i, aquelles que s’han declinat, s’ha fet atenent a criteris de complexitat, seguretat i/o sostenibilitat. S’eliminaran les tanques existents. Es prioritzarà la plantació de verd en la franja alta del parc i la instal·lació d’enllumenat, que facilitarà en aquest espai l’activitat i el confort de la ciutadania. Es conserva i reforça l’arbrat existent i se situen noves zones d’estada. A la franja mitjana es proposa una zona d’usos polivalent per a la celebració d’esdeveniments, la 3a de les opcions de la ciutadania en ordre de preferència.

La zona baixa acollirà un bosc fluvial, on es reforça la frondositat gràcies a la plantació d’arbrat de ribera amb l’objectiu d’estendre la façana fluvial. El perímetre d’aquesta Fase II permet allargar un dels recorreguts de Parc donant-li continuïtat i incorporant una nova zona de jocs de taula i d’estada.

Finalment, el límit del Parc es conforma amb un parterre de plantació arbustiva limitant amb la futura prolongació de l’av. d’Anselm de Riu, que es desenvoluparà de forma paral·lela a l’execució del projecte d’ampliació de Can Zam.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM