Horts urbans a les escoles de Santa Coloma

El Programa Educatiu de l’Hort Urbà i Ecològic de Can Zam és el primer espai educatiu i de sensibilització, dirigit especialment als nens i nenes de les escoles de la ciutat, que podran visitar per a aprendre els beneficis de l’agricultura urbana i ecològica.

«L’objectiu d’aquest programa educatiu» opina l’alcaldessa «és que l’alumnat valori la cura i el manteniment dels entorns naturals, incidir sobre la importància d’una alimentació saludable, ja que aquesta es fonamenta en la producció de proximitat i, a poder ser, ecològica». Al juny es farà una prova pilot amb un parell de centres educatius de la ciutat i, posteriorment, qualsevol de les escoles podrà participar.

L’alumnat durà a terme un treball previ en el centre, en el qual se li introduirà en l’àmbit de l’agricultura en Santa Coloma, l’agricultura ecològica, l’ofici d’agricultor, els hàbits de consum de productes de temporada i de proximitat, entre altres; després farà la visita a l’hort, en la qual se li mostraran els espais i les instal·lacions, el funcionament i organització, i els cultius segons els cicles estacionals i posteriorment, faran un resum i crònica de les activitats realitzades.

El nou espai del Hort de Can Zam també servirà per a generar autoocupació, així com per a enriquir l’espai urbà amb biodiversitat, fomentar la interacció entre generacions de persones majors i nens i per a reflexionar sobre el futur de les ciutats i sobre les possibilitats de fer-les més sostenibles i saludables.

L’hort té una superfície total de 1028 m², i compta amb 18 parcel·les de cultiu: 16 de 25 m² per a jubilats i aturats, una per a entitats de 90 m² i una altra d’educativa de 30 m². També disposa de sis espais de compostatge, un hotel d’insectes (per a oferir refugi i facilitar la reproducció de fauna útil per a l’hort), espais d’estada, circulació de persones i treball, espais d’emmagatzematge, i un jardí mediterrani, un espai de 165 m² amb espècies aromàtiques i medicinals i arbustos mediterranis.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM