El centre de Santa Coloma, lliure de cotxes

18/03/13. L'Ajuntament de Santa Coloma prioritzarà la mobilitat dels vianants en la zona centre de la ciutat, que la convertirà en una àrea lliure de cotxes. El projecte urbanístic, que s'ha presentat aquesta tarda, és un dels més importants del mandat.

18/03/13. L’Ajuntament de Santa Coloma ha presentat aquesta tarda el projecte més ambiciós del mandat: la creació d’una gran àrea comercial sense cotxes a la zona centre. La intervenció, que suposarà la renovació de més de 20.000 metres quadrats d’espai públic, té com a objectiu millorar la mobilitat dels vianants per afavorir el comerç de proximitat. Un projecte “d’impacte” que respon a les demandes històriques dels comerciants de la zona. “La idea és recuperar el centre que no hem tingut mai i això serà important en clau de millora urbana i reactivació econòmica”, ha explicat l’alcaldessa, Núria Parlon (PSC) durant la presentació. 

 

El projecte inclou la renovació de tres zones del centre: el passeig de Llorenç Serra (entre la rambla de Sant Sebastià i l’avinguda de Santa Coloma); l’avinguda de la Generalitat, (entre plaça de Catalunya i la rambla de Sant Sebastià) i l’entorn del Mercat Sagarra. La renovació dels voltants del mercat es farà per fases. En una primera fase, es contempla la millora de la plaça de Ferran de Sagarra, el carrers dels Sagarra i el carrer de la Balldovina, entre l’avinguda de la Generalitat i el carrer dels Sagarra. En un segona etapa, es renovaran els carrers de Sant Josep, Sant Ramon i Sant Ignasi (entre la plaça de Ferran de Sagarra i l’avinguda de la Generalitat) i el carrer de Pompeu Fabra (entre el carrer de Sant Carles i l’avinguda de la Generalitat).

  

Aquestes quatre intervencions inclouen la pavimentació dels carrers per convertir-los en espais de plataforma única, amb nova plantació d’arbrat, la renovació completa de l’enllumenat i del mobiliari urbà, el soterrament de les línies elèctriques i la reparació i l’augment del clavegueram allà on sigui necessari, entre d’altres aspectes.

 

El projecte suposa una inversió total de 5,127.000 euros (dos milions aporta l’Ajuntament de Santa Coloma  i 3.127.000 euros la Diputació de Barcelona). L’inici de les obres de tot el projecte està previst per al mes de setembre de 2013 i les diverses intervencions tindran una durada d’un any aproximadament.

 

Aquest projecte forma part del Pla d’Acció Municipal 2011-2015. L'Ajuntament té intenció d'obrir un període per tal que els veïns puguin fer aportacions, en la línia de l'experiència "Millorem el nostre barri". 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure